Antid8t – Bacauwood (premiera piesa noua)

Dupa ce am ascultat vreme buna varianta „de mahala” a piesei „Bacauwood”, a venit in cele din urma timpul ca Antid8t sa prezinte piesa in varianta ei finala, finisata, slefuita. Asadar, astazi ne reamintim de o piesa ce a „scapat” pe internet in urma cu mai bine de trei ani, o piesa ce ne ureaza un ospitalier „Bine ai venit in Bacau”


Dupa ce am ascultat vreme buna varianta „de mahala” a piesei „Bacauwood”, a venit in cele din urma timpul ca Antid8t sa prezinte piesa in varianta ei finala, finisata, slefuita. Asadar, astazi ne reamintim de o piesa ce a „scapat” pe internet in urma cu mai bine de trei ani, o piesa ce ne ureaza un ospitalier „Bine ai venit in Bacau”.
Mai jos, puteti citi povestea piesei, spusa chiar de autorul acesteia, Antid8t:
„E un rod al manierei noastre [Antid8t, Legee, Alexsay] sporadice de lucru. Trebuia sa cantam in deschidere pentru Maximilian, concertul fiind pe 31 iulie 2009. Ne-am strans acasa la Legee, unde se afla „laboratorul”, cu o zi inaintea evenimentului, in vederea compunerii unui cantec pe care sa il prezentam in fata publicului bacauan; asa a luat forma piesa „Bacauwood”, devenita imn al judetului in perioada ce a urmat. Am conchis sa facem o piesa despre orasul nostru, Bacau, intrucat si Maximilian e originar de aici. Cand am interpretat-o, Legee a dat o strofa mai veche, in timp ce noi [ Antid8t si Alexsay ] ni le scrisesem cu o seara inainte, acasa. Am fost foarte placut surprinsi toti trei cand am vazut reactia publicului la asemenea piesa, dar si reactia lui Maxi. Deja la ultimul refren, toti cei prezenti aclamau si cantau cu noi. A fost extraordinar atunci […] Are un beat bouncy. Sound-ul imi aduce aminte de stilul lui Dre: bas proeminent, kick-ul loveste adanc, si clap-ul acela ma face sa clipesc in momentul in care se aude. Un vibe si o abordare destul de gangsta, debordand de balans si cu un aer foarte fresh; pune in miscare pe absolut oricine.”

Vocile au fost imprimate la studioul Okapi Sound, in luna noiembrie 2009.
Strofa lui Legee a fost scrisa de el insusi si de Antid8t, chiar in dimineata in care plecau spre studio. La finalul piesei, Antid8t enumera cartierele din orasul Bacau, modul de interpretare fiind o adaptare a refrenului piesei „Tranda – Care-i treaba”. Instrumentalele sunt compuse de Legee, fiind dominate de un westcoast flavour. Versurile surprind fidel realitatea intalnita in orasul provincial Bacau: propensiunea catre lux si libertinaj din randurile tineretului, consumul de droguri, dar sunt elogiate si alte aspecte de ordin pozitiv, precum frumusetea fetelor din Moldova, recunoscuta de altfel pe plan national: „Moldovencele-s bune, dar Moldovencele-s rele / Moldovencele-s coae, dar moldovencele-s ele!”. A fost postata pe internet intr-o varianta demo, in ianuarie 2010 de catre Alexsay, fara acordul prealabil al celorlalti doi artisti, in forma de protest, ca urmare a unei neintelegeri. Desi nu a beneficiat de niciun fel de promovare, piesa s-a raspandit extrem de repede, devenind foarte cunoscuta, in special in judetul Bacau.

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns