The Bridge Committee – Fiare Vechi (piesa noua si videoclip)

JAZZ 8 si Kent Archie, cei doi membri ai trupei The Bridge Committee, au lansat pe canalul lor oficial de Youtube, videoclipul piesei ”Fiare Vechi”. Piesa se regaseste pe albumul ROMANGLISH ce va fi lansat oficial pe 23 aprilie, in Colectiv.
The Bridge Committee
Fiare Vechi incearca sa surprinda Romania, cu binele si cu raul ei, prin filtrul celor doi componenti ai trupei a caror experienta in ceea ce o priveste difera enorm, datorita originilor, perceptiilor si istoriei culturale a acestora, unul fiind nascut si crescut aici, iar celalalt venind de pe un alt continent.
Atunci cand Kent Archie s-a mutat pentru prima data intr-un cartier din Bucuresti, auzea in fiecare dimineata acelasi strigat: ”Fiare vechi, cumparam…”. Initial a crezut ca este vorba despre o persoana care se pierduse si cineva care o cauta strigand-o. A inceput sa se intrebe din ce in ce mai des ”cine naiba ar fi atat de aiurit incat sa se piarda in fiecare dimineata? Cine o fi acest Fiare Vechi?”. Povestindu-le prietenilor sai romani despre persoana aceasta misteriosa care se pierde in fiecare dimineata, a aflat ce inseamna de fapt, strigatul acela. Dupa ce a inteles, a fost putin dezamagit de faptul ca povestea din spate nu era exact ce isi imaginase el, insa ii placea foarte mult cum ecoul vocii acelei femei se raspandea prin cartier, asa ca si-a propus sa se trezeasca, dis de dimineata, sa vada cine este acesta persoana.

”Am fost uluit. Cum putea acea femeie sa aiba o voce atat de puternica, incat sa penetreze zidurile de beton fara nici o problema? Din acel moment, mi-a ramas in minte strigatul si am stiut ca va trebui sa fac o piesa din asta” afirma Kent Archie despre piesa Fiare Vechi.

loading...

”Mi-a placut enorm faptul ca imaginatia lui Kent a fabricat o poveste cu oameni care se pierd prin cartiere ca sa justifice un strigat cu care eu sunt obisnuit din copilarie. Mi-am dat seama ca sunt extrem de obisnuit cu un lucru pe care, daca stai si-l analizezi in profunzime, realizezi ca este sinteza vremurilor in care traim si nu glumesc cand spun asta. Romania din ziua de astazi este un teritoriu cu un aer nostalgic, cand vine vorba de „gloria trecutului”, pe care unii oameni la costum incearca sa-l vanda pe bucati, iar alti oameni in zdrente striga de foame prin el pana si pentru fier vechi. Ce au romanii in comun daca generalizam un pic? Faptul ca majoritatea lor a fost hranita in copilarie cu tocanita de „lasa ba ca merge asa!”. Ce am devenit? O tara care acum doarme de felul ei. Doarme mult cu gandul la trecut si la ce a fost candva cand se vorbea in lung si-n lat despre domnitorii ei viteji si despre tot ce au realizat ei, despre Hagi, Nadia Comaneci etc. si e trezita, din cand in cand, de strigatul unora carora le-a ajuns cutitul la os. Deci…in spiritul albumului nostru ROMANGLISH – Fiare vechi!… everybody! ” afirma Jazz 8 despre noua piesa.

The Bridge Committee se pregatesc intens de lansarea albulului lor de debut, ROMANGLISH. Aceasta va fi pe 23 aprilie, in Colectiv. Albumul este format din 15 piese si contine atat hituri cunoscute precum ”Fuck that”, ”Jur pe Rosu”, ”Fresh Air”, ”Galati colt cu Cleveland”, ”Fiare Vechi” cat si colaborari cu artisti precum: DOC, Deliric, Vlad Dobrescu, Nwanda, Silviu Pasca etc.

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro