Doar Iulia Albu putea avea curajul asta! I-a analizat toate tinutele lui Carmen Iohannis! Va primi Prima Doamna trofeul WOW sau BAU?

Carmen Iohannis a surprins inca de la primele sale aparitii pe scena politica a tarii cu tinutele sale, unele un pic prea scurte pentru o prima doamna. Altii au considerat insa ca trupul sportiv al profesoarei de engleza din Sibiu se potriveste cu rochiile si fustele scurte pe care le poarta. Acum, dupa mai multe aparitii publice la bratul presedintelui Romaniei, fashion editorul Iulia Albu face cea mai serioasa analiza a tinutelor lui Carmen Iohannis.

“Atunci cand vorbim despre stilul lui Carmen Iohannis trebuie sa intelegem faptul ca tranzitia acesteia de la doamna profesoara, sotia primarului Sibiului, la acum Prima Doamna este una complicata, deloc la indemana oricui si, in principiu, extrem de dificila. Desi este lesne de obervat faptul ca Carmen Iohannis a fost mereu o femeie frumoasa, imbracata in cel mai rau caz decent, postura de Prima Doamna cere respectarea unei anumite etichete pe care aceasta a inteles-o si pe care o respecta si o interpreteaza din ce in ce mai adecvat”, a declarat Iulia Albu, care a si analizat cateva tinute ale lui Carmen Iohannis, purtate in diverse momente mai mult sau mai putin oficiale.

In decembrie 2014, imediat dupa alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte, noul cuplu prezidential participa la un concert la catedrala din Sibiu. „Carmen Iohannis incearca accesorizarea unei tinute monocrome cu o esarfa fuchsia, cu albastru, insa nu reuseste un rezultat pozitiv, printre greselile majore ale acestei tinute remarcandu-se poseta alba cu manere scurte purtata pe umar, obicei pe care in acest moment, slava Domnului, Carmen Iohannis l-a abandonat, lungimea incorecta a fustei (nu pentru ca nu ar avea picioare de aratat, ci pentru ca eticheta cere altfel) si cizmele care nu au ce cauta VREODATA, in afara orelor de echitatie, in tinuta unei Prime Doamne. Desigur, vorbim insa despre un alt model si o cu totul alta circumstanta”, a declarat Iulia Albu.

Carmen Iohannis l-a insotit pe seful statului in vizita oficiala la Bruxelles. Tinuta comentata de Iulia Albu a fost surprinsa chiar la plecare, pe aeroportul Otopeni. „Ce ar putea fi gresit intr-o tinuta all green accesorizata interesant cu o esarfa purtata in zona gatului… Iata inca o poza intr-o postura pe care nu o vom revedea la Carmen Iohannis facand aceeasi greseala, si anume, purtand o geanta cu manere pe umar. Desi aparent o mare neglijenta din punct de vedere stilistic a lui Carmen Iohannis, acest gest este o practica comuna membrilor corpului profesoral si atitudine specifica persoanelor care merg mult pe jos sau circula cu mijloace de transport, ceea ce, in definitiv, o apropie si mai mult de stereotipul unei Primei Doamne puternic ancorata in realitatile Romaniei in care traim”.

Familia prezidentiala, la un meci de tenis din Cupa Davis de la Sibiu. „Carmen Iohannis a incercat o abordare Jacqueline Kennedy– esque, caracteristica perioadei si vizibila mai ales in tiparul piesei. De asemenea, imprimeul este unul interesant”

Carmen Iohannis i-a impresionat insa pe toti cu tinuta sa deosebita la dineul oferit la Castelul Peles de Familia Regala, cu ocazia zilei de nastere a Principesei Margareta. „Prima Doamna incearca o tinuta eleganta, optiunea ei pentru maneca lunga si un decolteu rezervat fiind cea corecta. Cu toate acestea insa Carmen Iohannis continua traditia Mariei Basescu alegand serviciile unor croitori si producatori de confectii, in loc de a apela la viziunea educata a unui designer. Pe de o parte incurajez aceasta initiativa de a promova produsele romanesti prin sustinerea unor afaceri locale, insa, de cealalta parte, ar fi absolut fantastic ca Prima Doamna sa incurajeze designerii romani, nu cei care defileaza cu acest titlu fara acoperire, ci pe aceia care si-au obtinut aceasta titulatura prin absolvirea unei institutii de profil pe locuri de la buget si a caror munca este cu adevarat recunoscuta si nu doar in Romania”.

In urma cu cateva zile, Carmen si Klaus Iohannis au primit la Cotroceni delegatia oficiala a Turciei, condusa de presedintele acestei tari.

“Desi corect pentru o tinuta de zi deux pieces purtata de Carmen Iohannis, zilele trecute, la Cotroceni cand ea si Presedintele au primit delegatia oficiala a Turciei, nu a fost o alegere inspirata din punct de vedere al respectarii protocolului pentru asemenea eveniment, mai exact protocolul cerea abordarea unei tinute de culoare inchisa, preferabil albastru si o anumita lungine a fustei. Cu toate ca Prima Doamna arata senzational, exista anumite reguli care incumba statutului de Prima Doamna pe care ii recomand, data viitoare, sa le respecte. Interesant este faptul ca de aceasta data Carmen Iohannis a optat tot pentru o tinuta apartinand unui brand romanesc, ceea ce confirma teoria pe care am lansat-o, in urma cu ceva timp in cadrul rubricii “WOW sau Bau Bau”, cum ca Prima Doamna isi doreste promovarea industriei de moda romanesti”, a conchis Iulia Albu.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro