Iti dau lacrimile pe loc! Desi are doar 15 ani, Betty Salam s-a ocupat parastasul mamei sale! Ii pastreaza amintirea vie si ii plange pe mormant!

Zi trista si inlacrimata pentru Betty Salam. Pe 12 aprilie se implinesc sase ani de cand mama sa, Stefania Stoian, nu mai e printre cei vii. Astazi, in amintirea si pentru pomenirea sa, familia ii organizeaza slujba de comemorare si parastasul de sase ani.

Pentru orice alt adolescent de nici 15 ani, varsta fiicei lui Florin Salam, un eveniment de acest fel ar fi insemnat participarea la slujba de la biserica, la masa si cel mult un drum facut la cimitir unde sa aprinda doua-trei lumanari.


Pentru Betty insa, ziua de astazi este cea mai trista de peste an. Este ziua in care fara sa vrea rememoreaza clipele in care cea care i-a dat viata si pe care o iubea atat de mult, a cedat in fata bolii si a plecat din aceasta lume lasand-o orfana.

In cei sase ani care s-au scurs de atunci, Betty a invatat toate obiceiurile si tot ceea ce trebuie facut in ziua parastasului de catre familia celui disparut. Ba a invatat si cum se imparte, cand se impart bucate de post, peste sau carne, ce haine si alte lucruri trebuie cumparate si daruite pentru sufletul mamei ei si cum se tamaiaza mormantul.

loading...
“Toata saptamana trecuta, Betty a mers la cumparaturi si a luat cele necesare pentru parastas. Stie ce sa cumpere, ce se da si cum se face. E foarte dureros ca a fost nevoita sa invete toate acestea la o varsta atat de frageda, dar e maicuta ei si e bine ca nu o uita si respecta datina si obiceiurile. Atat Betty, cat si fratele ei vor fi prezenti la parastasul organizat de mama si surorile Fanicai in memoria acesteia”, ne-a declarat o persoana apropiata familiei.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro