Detalii incredibile despre viata tatalui Deliei la Muntele Athos!

Nu mai e nici un secret ca tatal Deliei Matache a ales calea credintei, retragandu-se la Muntele Athos.
delia 4
Fratele Ioan Matache, tatal biologic al interpretei Delia, s-a retras de cativa ani in Muntele Athos, lasand in urma tot ce inseamna civilizatie. El a parasit Bucurestiul si s-a retras intr-un colt de lume izolat, unde se roaga neincetat. Si nu este doar o figura de stil, pentru ca Schitul „Sf Dimitrie” Lacu, acolo unde traieste Ioan Matache, este recunoscut pentru slujbele care au loc inclusiv pe timpul noptii.

loading...
Schitul Lacu se afla intr-o zona salbatica, la 4 ore de mers pe jos de Manastirea „Sf Pavel” de care apartine. Schitul a fost ridicat in secolul al XVIII-lea de calugarii romani de la Neamt, Caldarusani si Cernica. In centrul schitului se afla o biserica inaltata in 1760, in jurul careia sunt 13 chilii cladite din piatra si care adapostesc aproape 50 de calugari. Ioan Matache locuieste in chilia Sf. Artemie, alaturi de alti 8 frati, avandu-l staret pe monahul Dosoftei. In aceasta chilie, se tine randuiala Sfantului Munte Athos, cu slujbe de noapte. La 4 dimineata incepe Utrenia, dupa care urmeaza Sfanta Liturghie.

Calugarii de la aceasta chilie traiesc din ceea ce muncesc, asa cum este peste tot la Muntele Athos. Ei pescuiesc, cultiva fructe si legume. Ei dorm pe paturi tari, de lemn, acoperite cu paie si cu toate ca o buna parte dintre manastirile din Muntele Athos au apa si canalizare (ca urmare a unor fonduri de la Uniunea Europeana), nu este si cazul acestui schit. Calugarii de aici folosesc toaleta asa cum se facea acum doua secole. In schimb, au gradini frumoase pe care le ingrijesc in fiecare zi si o priveliste superba chiar de pe terasa de piatra a chiliei.

Tatal Deliei Matache se afla aici de trei ani. A ajuns aici dupa ce timp de alti 7 ani s-a plimbat pe la mai multe manastiri din tara. Recent, el si-a vizitat fiicele (pe Delia si pe sora ei) la Bucuresti si cu toate ca intalnirea a fost una emotionanta, barbatul nu a dat vreun semn ca ar vrea sa se intoarca acasa prea repede.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro