Augustin Viziru a sustinut-o de frica pe Doinita Oancea la un eveniment

Scriitorul Nelu Sorin Stancu si-a lansat, joi seara, volumul sau de debut,”Diamantul din satra”. La eveniment au participat mai multe vedete printre care Doinita Oancea si Augustin Viziru.
doinita-oancea
La evenimentul la care Doinita s-a implicat in organizare nu putea lipsi, desigur, Augustin Viziru, iubitul ei, asa cum i-a spus actrita.

“Iubitul meu, Augustin Viziru a venit sa ma sustina. I-am zis ca daca nu vine, e grav, nu mai vorbesc niciodata cu el. “Diamantul din satra” este un roman pe care l-am descoperit recent. M-am bucurat foarte tare cand am auzit ca s-ar putea face si o ecranizare a acestei carti. Este foarte captivant romanul. M-am apucat sa-l citesc, nu l-am terminat. M-a captivat, intr-adevar. Simt nevoia sa o citesc sa vad care e finalul”, a declarat Doinita
loading...
Augustin Viziru a recunoscut ca nu prea avea chef sa iasa din casa, insa a facut-o special pentru Doinita. “Am venit sa o sustin, sa o ajut, sa o cert ca a pierdut doua inele. Sunt alaturi de ea indiferent de situatie, cu toate ca mi-a spus ca daca nu vin, ma sparge cu bataia. Si dormeam atat de bine, si eram atat de relaxat in pat si era cald in casa. Am zis “ok”… Nu pot sa o refuz niciodata”, ne-a declarat actorul.

Scriitorul Nelu Sorin Stancu a lansat romanul „Diamantul din satra” in prezenta unor personalitati ale vietii culturale romanesti si rrome, a numerosi cititori si iubitori de carte si ai reprezentantilor mass-media. Volumul marcheaza debutul scriitorului Nelu Sorin Stancu si a fost tiparit la initiativa Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa. In cadrul evenimentului au luat cuvantul personalitati precum scriitorul Petrus Andrei, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si Catalin Manea, reprezentant al Asociatiei Partida Rromilor Pro-Europa.

„Diamantul din satra este romanul unei etnii. Un roman cu personaje exceptionale prinse in imprejurari exceptionale. Este un roman exotic si senzational pe care l-as asemana cu celebrul „Misterele Parisului” ale lui Eugene Sue. Se poate spune ca volumul Diamantul din satra este o fresca sociala, in acelasi timp, prezentand istoria unei etnii pe parcursul unui secol si, totodata, un roman de dragoste. Existenta rromilor este prezentata idilic dar si veridic, romantic dar si modern. Romanul este captivant prin situatiile conflictuale (intre ei sau cu autoritatile), prin poezie si magia vietii libere, prin senzualitatea fetelor de etnie rroma, prin codul lor moral, prin ritualuri, prin argoul pe care il folosesc. Pe langa valoarea artistica, romanul are si o inalta valoare etnica, romancierul militand pentru un ideal, caruia merita sa-i jertfesti intreaga viata pentru a-l vedea implinit, fiindca „adevaratele infrangeri sunt ranuntarile la vis”, spune Petrus Andrei.

„Il felicit pe Nelu Sorin Stancu pentru cel mai valoros roman al anului, dupa parerea mea. Cred ca sa scrii nu este un lucru usor de facut. In opinia mea este greu pentru ca iti trebuie curaj ca sa scrii. Pentru ca dupa ce scrii s-ar putea sa nu-ti mai placa ceea ce vezi si, dupa ce ai asternut povestea in paginile unui roman, nu mai exista perdele sau masti in spatele carora sa te ascunzi”, spune Catalin Manea.

La evenimentul de lansare au fost prezente mai multe vedete printre care Eugenia Serban, Majda, Augustin Viziru, Kamara, Sorana Mohamed, Oana Roman.

„Emotia este chintesenta acestui roman. Apropiatii, si nu numai ei, se intreaba de ce am ales ca prima mea carte sa fie despre viata rromilor nomazi. Ei bine, asa am simtit! Fiind de etnie rroma, cred ca pot arata lumii intregi si aspectele bune si frumoase (valori, traditii, trairi) ale acestei etnii blamata si discriminata de-a lungul existentei ei. Doresc ca aceasta carte sa constituie un indemn pentru toti tinerii de a-si urma visul, de a lupta si a avea incredere in propiile puteri, precum Sandor- eroul principal al romanului meu”, spune Nelu Sorin Stancu.

Nelu Sorin Stancu s-a nascut pe 30 august 1973, in Bucuresti. Desi a studiat muzica vreme de 8 ani, dupa incheierea studiilor liceale, acesta a optat pentru Facultatea de Medicina din Bucuresti si, ulterior, s-a transferat si a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca. Cu toate ca ar fi putut profesa in domeniul medical, Nelu Sorin Stancu a ales alt drum si, vreme de 12 ani, a fost redactor si creator de cuvinte incrucisate, dupa cum ii place sa spuna. Ulterior, autorul s-a reprofilat in domeniul IT, unde realizeaza software pentru administrarea bazelor de date si software bancar, iar in urma cu doi ani a dat curs dorintei sale fierbinti de a scrie si astfel a luat nastere primul sau roman pe care l-a numit „Diamantul din satra”.

Romanul „Diamantul din satra” de Nelu Sorin Stancu poate fi achizitionat zilele acestea de la Targul International de Carte Gaudeamus.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro