Fotografie tulburatoare! Delia, in vizita la copiii bolnavi de cancer

Delia a facut un gest impresionant in Saptamana Mare. La initiativa lui Codin Maticiuc, artista a fost la Spitalul Fundeni din Bucuresti si i-a vizitat pe copiii internati la sectia de Hematologie Pediatrica. Micutii au primit din partea celor doi fructe si jucatorii

„Am fost iar la Fundeni ca si de Craciun. La sectia de Hematologie Pediatrica, adica la copiii bolnavi de cancer. Am convins-o si pe Delia sa se alature ingerilor si a venit cu noi de data asta. Si bine am facut caci tare mult s-au bucurat copiii sa-mi vada blonda. Am luat-o de acasa. Se imbracase colorat, cu minioni, cu nebunii, asa ca pentru copii. Cum am ajuns acolo, pac, halate verzi, masti, protectii peste pantofi, tot tacamul, s-a dus naibii outfitul. Copiii sunt cu imunitatea la pamant si virusii sunt inamicul numarul unu.

Am pornit pe culoare ca sa vedem ce copii sunt in ce saloane si ce varste ca sa facem obisnuita lista. Jos, asteptau doua masini pline cu cadouri de Pasti, fructe si oncoxin. Am trecut pe langa camera #702 care (slava Domnului!) era goala acum. M-a trecut un fior pe sira spinarii si i-am facut Deliei un semn cu capul „Asta e camera Lacramioarei”. S-a cutremurat si ea caci dupa experienta de la Craciun a citit si ea postarea si a shareuit-o. Oricum stia povestea de la mine si o impresionase caci dupa spital mersesem direct la ea.

Ne-am apucat de intrat in saloane. Eu faceam lista si le transmiteam celor de jos ce trebuie adus si statea cu fiecare copil in parte. De fapt statea si cu fiecare parinte, doctor si asistenta pentru poze. Cu copiii statea insa mai mult. Povesteau, ii intreba tot felul de chestii, se pozau, le semna diferite chestii. Si ii lua in brate. Parul ei se revarsa peste capetele lor ramase golase ca urmare a chimioterapiei. Copiii radeau si erau mai fericiti decat am fost eu toata luna asta. Chestia asta m-a facut sa nu ma suport. Delia a primit si un cadou de la un pusti chel si simpatic. O figurina facuta din niste obiecte gasite in spital. Picioarele de exemplu erau doua seringi mici. Chestia asta m-a facut sa nu o suport pe ea. Eram, evident, gelos pe papusa primita.

loading...
La un alt salon, ne-au intampinat veseli patru baieti si doua fetite. Varste relativ apropiate. Parintii ne-au povestit ca vin anual cu puii lor pentru tratamentul cu citostatice. Unii dintre ei vin de cand se stiu. De la trei luni. Fundeniul este lumea lor, copiii de acolo cei mai buni prieteni. Cand vin la tratament intreaba unii de altii sa vada in ce companie vor fi. Totul vor sa faca impreuna. Aveam lacrimi in ochi cand am iesit de acolo.

Noi mai mergem. De cateva ori pe an chiar. Visul suprem? Sa renovam etajul 7. Din bani proprii. Vreti sa ajutati? Urmariti pagina Ofera in dar: UN Zambet vedeti cand mai sunt actiuni.
Pe fata de la #702 am cunoscut-o de Craciun si am pierdut-o tot atunci. Cu Mosul de mana, cu cadouri in brate n-am reusit sa-i smulgem nici cel mai mic zambet si asta ma bantuie si acum. Tristetea ei nesfarsita. Ma intreb daca as fi reusit cu Delia mea.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro