Romania s-a clasat pe locul 7 la Eurovision Song Contest 2017

Pe 13 mai, Ilinca si Alex Florea au urcat pe scena Eurovision de la Kiev in cadrul finalei concursului. Cei doi artisti au reusit performanta de a se clasa pe locul 7 si de a obtine cel mai mare punctaj din istorie pentru Romania din partea publicului. Reprezentantii Romaniei s-au intors duminica, 14 mai, in tara.

Ilinca si Alex Florea au intrat in concurs pe cea de-a 20-a pozitie si au interpretat piesa ”Yodel It!”, intr-un show energic, primit foarte bine de publicul din sala de la Kiev. Artistii au obtinut 58 de puncte din partea juriilor si 224 din partea publicului, ocupand locul 5 in preferintele acestuia din urma. Ilinca si Alex au primit punctajul maxim de la tari precum Moldova si Irlanda si cate 10 puncte de la Italia, Australia, Norvegia, Franta, Austria si Bulgaria.

“A fost cea mai frumoasa experienta pe care am trait-o! Scena Eurovision a fost cea mai mare scena pe care am cantat si m-am simtit ca o adevarata artista internationala. Am dat sute de interviuri si sunt multumita de locul pe care l-am ocupat in clasament, dar mai ales de punctajul din partea publicului. Am inteles ca a fost cel mai mare punctaj din istoria Romaniei din partea publicului la Eurovision. Ma bucur ca oamenii au “Yodelit” cu noi si peste cativa ani, poate ma voi intoarce la Eurovision! De curand, am lansat si single-ul meu “Amici” in care sper din tot sufletul sa va regasiti.”, declara Ilinca.

“Eurovision a fost o experienta extraordinara, pe care am trait-o la intensitate maxima. Ma bucur ca am reusit sa aducem un loc frumos Romaniei si multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in tot acest timp. Ii multumesc Ilincai pentru tot acest drum parcurs impreuna si ii doresc mult succes in cariera si totodata ca single-ul ei, “Amici”, sa o poarte tot mai sus. Cat despre mine, pot spune ca deja am inceput pregatirile pentru lansarea unui single international. So…Stay close!”, declara Alex Florea.

loading...
In cea de-a 62-a editie Eurovision, s-au calificat 42 de tari, iar 26 au reusit sa intre in finala. In 2017, Ilinca Bacila incepe colaborarea cu Alex Florea si prezinta single-ul „Yodel It!”, compus de Mihai Alexandru si Alexa Niculae, care a cucerit publicul si juriul la Selectia Nationala Eurovision Romania 2017 si pe scena din Kiev. In prezent, “Yodel It!” este pe locul 1 in topul Spotify Viral 50 in Norvegia, iar pe locul 3 in Global Viral. Pe 11 mai, in ziua semifinalei Eurovision Song Contest, Ilinca a lansat primul single din cariera solo – “Amici”, o piesa care arata o alta latura a talentatei artiste.

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro