Tu cand ti-ai facut ultima data un consult oftalmologic? (P)

Asa cum pentru sanatatea inimii, a plamanilor si a rinichilor acordam o deosebita atentie, in aceeasi maniera este importanta preocuparea pentru sanatatea ochilor.

Din lipsa de timp, dezinteres sau uneori amanari nejustificate, examenele oftalmologice sunt evitate; desi, fara doar si poate, ele sunt extrem utile in depistarea unor posibile afectiuni oculare progresive. Iar un examen oftalmologic standard este format intotdeauna dintr-o serie de teste care se efectueaza pentru verificarea vederii si a sanatatii ochilor.

Asa acum precizam anterior, consultul poate detecta alte probleme de sanatate, precum diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala, tocmai de aceea este esentiala prezenta in cabinetul specialistului.
Chiar daca unele prezinta foarte putine simptome in faza incipienta, foarte multe persoane predispuse catre alte afectiuni, se confrunta cu diverse neplacere oculare care au nevoie de atentie medicala specializata.
Care sunt cele mai frecvente simptome asociate tulburarilor de vedere?

-dureri de cap si oculare
-roseata la nivelul ochilor
-vedere incetosata
-sindromul ochiului uscat
-ochi obositi, cu dificultati la citire si mplicit capacitate redusa de concentrare

Si pentru facem parte in mod (pro)activ dintr-o lume in care informatia este doar la un click distanta, odata cu cresterea timpului petrecut in fata calculatorului sau a diverselor dispozitive electronice, creste si incidenta pentru diverse afectiuni oftalmologice.
Tocmai de aceea, specialistii recomanda un control oftalmologic periodic.
Ce presupune un consult oftalmologic?

Un consult oftalmologic de rutina dureaza aproximativ 15 minute include o serie de examinari computerizate, evaluarii vizuale, examene de fund de ochi, cu sau fara picaturi de dilatare, in functie de fiecare caz in parte.

Odata cu inaintarea in varsta se efectueaza alte investigatii extrem de utile si amanuntite.
La sfarsitul consultatiei medicul va prescrie tratamentul, daca este necesar, stabileste cand este nevoie sa se revina la control. Tratamentul corespunzator, efectuat la timp, previne evolutia bolilor si ajuta la prevenirea complicatiilor grave ce pun in pericol pierderea vederii.

Datorita tehnicilor si tehnologiilor moderne de care ne bucuram si putem beneficia astazi, diagnosticarea din vreme a afectiunilor oculare nu mai (re)prezinta o problema reala si duce la pastrarea cat mai indelungata a vederii.

Lentilele de contact pot fi o optiune excelenta pentru aproape orice persoana care are nevoie de o corectie a vederii, dar totusi nu doreste sa poarte ochelari de vedere in permanenta. Poti alege lentile de contact pe ochelari vintage.com, locul in care sunt disponibile multe modele de lentile de contact, comercializate in functie de diferite tipuri de solicitari.

In concluzie, problemele de vedere nu tin cont in mod obligatoriu de varsta, iar sanatatea ochilor poate fi afectata de diverse afectiuni. Acest lucru se poate intampla atat la tineri, cat si la persoanele mai in etate. Ceea ce este de retinut e ca vederea este unul din simturile esentiale de care trebuie avuta mare grija, iar preventia este, in mod ideal, unul dintre cele mai bune medicamente. Dar daca totusi, au aparut simptome deranjate si cu frecventa mare, vizitele oftalmologice nu trebuie amanate sub niciun fel de motiv.

Ochelari vintage.com, locul in care sunt disponibile multe modele de lentile de contact, comercializate in functie de diferite tipuri de solicitari.

foto: pixabay.com

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro