TEO TRANDAFIR, IN CULMEA FERICIRII!

Gala Stela Popescu s-a desfasurat miercuri seara la locul de munca al regretatei artiste, Teatrul de Revista Constantin Tanase. Printre multitudinea de vedete care si-au facut aparitia la gala, s-a numarat si Teo!

La Teatrul de Revista Constantin Tanase va avea loc o expozitie cu instantanee din viata Stelei Popescu, precum si din cea a colegei sale Cristina Stamate, care s-a stins la patru zile dupa ea, pe 27 noiembrie 2017.

Prima editia a Galei Premiilor Stela Popescu, eveniment organizat la initiativa fiicei sale adoptive, Doina Maximilian, si a nepoatei acesteia, Stanca Radu, a strans laolalta multe celebritati din cinematografie, muzica si teatrul romanesc, care i-au adus un omagiu regretatei actrite. Printre ele s-a numarat, bineinteles, si Teo Trandafir, castigatoarea premiului pentru excelenta in televiziune.

”Stela doar si-a rarit aparitiile publice. Un artist de o asemenea talie nu are vreme de murit niciodata”, a spus Teo Trandafir.

loading...
Stela Popescu s-a nascut intr-o familie de invatatori modesti, iar prima amintire pe care o are bine intiparita in memorie este invadarea Basarabiei de catre armata rusa. Atunci, in 1940, tatal ei considerat intelectual, deci dusman de clasa, este deportat in Siberia, iar mama se refugiaza, impreuna cu fiica in Romania, la Brasov. In 1953, sustine examenul de admitere la facultate si este repartizata la Facultatea de Limba Rusa „Maxim Gorki“, la care renunta dupa un an si jumatate cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne.

In 1956 este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel continua sa sustina spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii, este repartizata la Teatrul din Brasov, acolo unde ajunge sa sustina 400 de spectacole pe an. Din 1963 pana in 1969 joaca la Teatrul de Revista „Constantin Tanase”. In 1969, Stela paraseste Revista si se angajeaza la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedica sa

In paralel, sustine si o colaborare cu Revista Romaneasca, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea sa se casatoreasca in 1969, la putin timp dupa divortul de Dan Puican. Totodata, joaca in celebra serie de spectacole „Boema” de la Gradina Boema, spectacole care se inscriu in peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cat a jucat la Teatrul de Comedie, vara, cand se incheia stagiunea teatrala, juca la Revista la Gradina Boema. La Teatrul de Comedie joaca din 1969 pana in 1993, cand revine la Teatrul de Revista „Constantin Tanase”, unde lucreaza si in prezent. Pe scena Teatrului de Revista „Constantin Tanase” si pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu straluceste in piese precum „Omul care a vazut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slabiciunea mea” etc. A jucat 18 ani in „Presul”, 12 ani in „Petitoarea” si 10 ani in „Plicul”. A avut sansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Stela Popescu s-a stins din viata la 81 de ani, in urma unui atac cerebral.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro