Simona Halep si-a rasplatit familia cu varf si indesat pentru toate sacrificiile.

In ultimii ani, Simona Halep a strans o adevarata avere din tenis, milioane de euro. Pana sa ajunga la aceasta perfomanta insa familia sportivei a trebuit sa faca sacrificii financiare pentru ca Simona sa poata duce pasiunea pentru tenis la nivelul de performanta. Cu toate ca s-a vehiculat ca a primit ajutor de la comunitatea de machedoni, zvonindu-se ca si Gica Hagi ar fi ajutat-o cu bani, bunica tenismenei ne asigura ca nimeni, in afara de familie, nu a contribuit la succesul ei. Iar ea le-a rasplatit sacrificiile.

Bunica Simonei Halep ne-a povestit in exclusivitate cum a reusit tenismena sa razbata in sportul acesta extrem de scump. Bunicii si parintii i-au descoperit talentul la patru ani, cand ea batea mingea in peretele vecinului si, de atunci, au promis ca vor face orice sacrificiu pentru ca Simona sa joace la nivel international. La inceputul carierei, tatal si unchiul sportivei si-au vandut afacerea pentru a avea bani de turnee.

„Noi suntem foarte uniti. Ei sunt doi frati, Stere si cu Iancu (n.r. tatal si unchiul Simonei) si ei lucreaza impreuna de cand erau mici. Eu am patru copii, pe ei si doua fete. Multumesc lui Dumnezeu ca se impaca foarte bine. Noi suntem de la Stejaru. Pe fete le-am maritat acolo. Si Stere tot de acolo a luat nevasta. Am opt nepoti si opt stranepoti. Am venit in Constanta imediat dupa Revolutie, am luat casa asta de la niste turci’, ne-a povestit bunica tenismenei.

De altfel, tot ‘maia’ (n.r. bunica) a demontat toate zvonurile privind ajutorele financiare primite de nepoata ei pentru a-si croi cariera de azi. „Nu a ajutat-o Hagi. Aveam noi bani. Nu ca eram foarte bogati, dar munceam. Ce au muncit Stere si frati-su Iancu, i-au dat Simonei. Va spun drept’, a tinut sa precizeze senioara Simona Halep. Se pare ca tenismena provine dintr-o familie muncitoare, care, din generatie in generatie, s-a ocupat cu cresterea oilor si a caprelor si de comercializarea de lactate.

loading...
Conform spuselor batranei de 79 de ani, familia Halep nu a dus niciodata lipsa de bani, chiar ea traind extrem de bine in perioada tineretii. „Aveam, aveam sute de oi. Se ducea socra-miu cu ele si apoi barbatu-meu si fratele lui. Stere (n.r. tatal Simonei) spunea mereu sa nu-l mai lase pe papu (n.r. bunicul) cu oile si sa puna un cioban. Nu ca-i laud, dar au muncit toti si toti se impaca bine. Suntem foarte uniti. Pai, la ultima nunta, cu nepoti, cu verisori erau 100. Toata lumea se mira. Sa vezi cand o maritam pe Simona cata lume’, ne-a mai povestit ‘maia’.

Familia Halep, originara din comuna Stejaru, judetul Tulcea, a venit la oras, in Constanta, chiar la Revolutie. Maia si papu au gasit o casa batraneasca aproape de malul marii, intr-un cartier central, pe care au cumparat-o imediat. La scurt timp, dupa ce s-a insurat, Stere Halep a ridicat o casa, pe aceeasi strada, fix langa mama lui. Tot acolo, pe strada mai locuiesc cativa verisori si unchi de-ai Simonei, deci efectiv tot cartierul este al „clanului’ Halep. Inca o dovada ca rudele tenismenei sunt extrem de unite si se ajuta enorm intre ele, stau casele, niste constructii opulente, care au costat fiecare o adevarata avere. Se pare ca ca, in semn de recunostinta pentru toate sacrificiile facute de ai ei, in momentul in care a inceput sa stranga bani din tenis, Simona sa ar fi contribuit la constructia sau renovarea si modernizarea fiecarei case in parte.
Cum era de asteptat, sportiva va avea si casa ei pe strada familiei, o vila pe care o construieste la cateva numere distanta de locuinta bunicilor care au crescut-o, a parintilor si a celorlalte rude. Apropiata de fratele ei, Nicolae, jucatoarea ii construieste si lui o locuinta, tot in apropiere, la o strada distanta. Dupa spusele vecinilor, Halep a cumparat doua case si terenurile aferente in urma cu trei ani, pe care le-a darmat, iar in 2015 a pornit contructia propriei vile. Desi se lucreaza intens, inainte cu o saptamana ca echipa noastra sa ajunga pe strazile unde a copilarit sportiva, i-au fost montate termopanele la ferestre si usi, Simona se va putea muta in ea abia anul viitor, cand firma care se ocupa de constructie are termen de predare. Desi este prinsa cu turneele, Halep isi face timp sa urmareasca evolutia constructiei. Atunci cand nu poate, familia, cu bunica in frunte, merge pe santier pentru a da directive. „Ei, cum?! Ea vine la casa. Daca nu poate, ne ducem noi. Intodeauna este cineva acolo’, ne-a povestit bunica sportivei.

In momentul de fata, Simona locuieste tot cu parintii si fratele ei. Asa ca, la poarta familiei Halep este un adevarat salon auto. Daca tenismena are contract de imagine cu un celebru brand de masini sport, ceea ce o obliga sa conduca doar autoturismele din portofoliul firmei, ceilalti membrii ai familiei sunt liberi sa sofeze orice model isi doresc. Parintii sportivei, Tania si Stere, dar si fratele ei, Nicolae Halep, conduc doar bolizi de lux, a caror valoare se ridica la sute de mii de euro.

loading...
Simona Halep (24 de ani), numarul 3 mondial, a fost nominalizata de site-ul WTA la titlul de cea mai buna jucatoare a lunii iulie, in circuitul profesionist feminin de tenis. Contracandidatele reprezentantei noastre sunt americancele Madison Keys si Venus Williams, precum si britanica Johanna Konta. Jucatoarea romana de tenis a apreciat ca la turneul de la Montreal, pe care l-a castigat duminica, a jucat cel mai bun tenis al sau din acest an: ‘Da, am facut cel mai bun joc, deoarece m-am simtit foarte bine. Am fost tare pe picioare si nu am obosit in timpul meciurilor, si asta e un mare plus. Mi-am imbunatatit toate capitolele jocului meu’, a declarat Halep pe site-ul WTA.

Simona Halep a cucerit doua titluri WTA luna trecuta, unul la Bucuresti, pe zgura, si altul la Montreal, pe hard, ajungand la o serie de zece victorii consecutive. La Rogers Cup le-a invins, printre altele, pe Karolina Pliskova, Svetlana Kuznetova, Angelique Kerber, iar in finala a dispus de Madison Keys (7-6, 6-3), trecandu-si in palmares al treilea sau titlu in acest sezon si al 14-lea in total. Madison Keys a jucat finala la Montreal si a revenit in top 10 WTA, iar in clasamentul Road to Singapore (pentru Turneul Campioanelor) ocupa locul 8. Johanna Konta, cea mai buna racheta britanica la feminin, a cucerit primul sau titlu WTA, la Stanford, invingand-o in finala pe Venus Williams, dupa care s-a oprit in sferturi de finala la Montreal. Venus Williams a jucat finala la Stanford, iar apoi a ajuns pana in optimi la Montreal.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro