Catalin Botezatu, lupta dramatica pentru VIATA.

Catalin Botezatu, 52 de ani, a fost operat dupa o suspiciune de cancer la colon. Designerul a dezvaluit cum a reusit sa treaca peste aceasta problema de sanatate.

Catalin Botezatu a fost ambitionat de proiectele profesionale sa lupte cu boala.

„M-am gandit ca trebuie sa fac ceva, absolut orice sa inving boala, pentru ca mai am multe de realizat. M-am gandit la proiectele mele, pe care nu le-as putea duce pana la capat. Ma gandeam la Paris, pentru ca trebuia sa plec la Paris, la Saptamana Modei, si prietenii mei imi spuneau: «Ai innebunit? Nu se muta Parisul de acolo». Si, nu in ultimul rand, ma gandeam ca, pana la varsta asta, am demonstrat ca sunt un luptator si ca pot invinge aproape orice. In mintea mea parea o lupta mult mai usoara decat a fost, eu chiar credeam ca o sa ma operez si gata, am terminat cu problema, ma recuperez repede, nu trebuie sa aman foarte multe proiecte care erau in derulare si stabilite de luni de zile”, a dezvaluit Boatezatu pentru Viva!.

Catalin Botezatu a mai spus ca pe langa atitudinea pozitiva, resursele financiare reprezinta de asemenea o conditie importanta pentru mentinerea sanatatii: „Nu m-am gandit ca e chiar asa complicat… Ca recuperarea e grea, ca o interventie poate trage dupa ea alte interventii, ca am sa stau cantonat in spital asa mult… Am fost rupt de tot o perioada, nu am avut deloc contact cu lumea din exterior, nu am avut acces la telefon, fiindca interfera cu aparatura la care eram conectat. De aceea, am panicat foarte multi apropiati. Eram in spital in Turcia, nu ma puteau suna, eu nu raspundeam cu saptamanile la mesaje… Cu cancerul nu este de joaca, daca nu ai toate resursele necesare, pentru ca, la urma urmei, sa nu fim ipocriti, trebuie sa te adaptezi repede, trebuie sa ajungi la un spital performant si sa ai bani. Dar, repet, gandurile mele au fost ca trebuie sa-l inving, ca trebuie sa fac orice, dar orice, sa merg mai departe si, nu in ultimul rand, sa ajut oameni prin sfaturile si prin experienta prin care eu am trecut”.

loading...
„N-a fost nevoie sa ma imbarbatez. In astfel de momente, si cand am avut problemele cu inima, cand am probleme sau cand sunt bolnav, nu spun nimanui, nu vreau sa afle nimeni. Intr-un final, se afla… Iar acum, fiind atat de grav, lumea a aflat si prietenii au fost alaturi de mine. Dar, altfel, nu as fi spus nimanui si as fi mers singur. E mai usor sa treci singur prin starile astea de confuzie, nu mi-am dorit sa fiu vazut asa, nu mi-am dorit trafic la spital, nu mi-am dorit sa vorbesc, nici nu aveam voie, dar nu mi-am dorit, sincer va spun. Mi se parea ca e o lupta a mea cu boala si trebuie sa o duc singur. In plus, imunitatea mea dupa HIPEC (chimioterapia aceea localizata) era foarte slaba, contactul cu orice microb putea sa fie fatal, asa ca accesul la mine era restrictionat de medici”, a mai declarat Catalin Botezatu.
Designerul a dezvaluit cum a primit diagnosticul teribil.

„Efectiv, in momentul acela, poate alti oameni ar fi reactionat negativ, ar fi plans, ar fi urlat. Eu doar am intrebat care e urmatorul pas. Pentru ca eu cred ca, in astfel de momente, oamenii trebuie sa fie pozitivi si sa gaseasca solutii. Eu nu am privit boala asta ca pe una fatala. M-am si ferit sa ii spun numele, spuneam ca am niste tumori, ca sunt niste celule rele, cred ca era o forma de negare cumva in subconstientul meu”, a spus Catalin Botezatu.

sursa: rtv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro