UN CLAN ARDELEAN DECLARA „RAZBOI” FRATILOR CORDUNEANU.

E mega-scandal intre clanurile interlope din Moldova si din Ardeal! Amenintari cu moartea cum rar s-au mai vazut, prinsori pe 200.000 de euro pentru cine ramane in picioare. CANCAN.RO are detaliile „razboiului” pe cale sa inceapa si in care sunt implicate doua dintre cele mai cunoscute grupari de acest gen din Romania, Corduneanu din Iasi si Barcsa din Reghin.

Vasile Corduneanu a avut o reactie la un live facut de celebrul interop Vandam, iar de aici a pornit un adevarat razboi al clanurilor. ”Fac un anunt si eu, pentru Vandam Smantana: pe cine ai batut tu? N-ai dat un pumn, n-ai dat o palma. N-ai spart un balon”, a fost introducerea dintr-un ”discurs” presarat mai mult cu injurii greu de suportat de timpanele unui om normal.

Doar ca asta a trezit nemultumirea membrilor unui clan din Reghin, camatarii Barcsa. Cativa dintre ei s-au strans la masa si au avut, la randul lor, o reactie violenta fata de Corduneni. Introducerea a fost eleganta, dar ironica apoi. ”Buna seara, vreau sa fac si eu un video pentru Adriana Corduneanu si Vasilica Corduneanu. Vasilico, Adriano, frate-miu a distribuit live-ul lui Vandam. Si eu l-am distribuit, toata Romania l-a distribuit. Dar tu ai vrut sa ajungi direct la noi! Cu ce drept si in ce calitate l-ai sunat aseara pe frate-miu, Vasilico?”, a fost inceputul furtunii venite dispre Reghin.

Din cele spuse in video de interlop, Vasile Corduneanu l-a amenintat pe fratele lui, motiv pentru care a venit cu o provocare la care trebuie sa raspunda in 24 de ore. O bataie in doi, cu o miza uriasa. ”Ai 24 de ore sa raspunzi la provocarea asta. Sa te bati cu fratele meu. Ca daca ma sunai pe mine, cu mine te bateai. Eu veneam si-ti faceam 300 de buzunare in 45 de secunde. Vasilico, ai vrut sa ajungi direct la noi, cu ce drept ne-ai injurat, Vasilico… Adriano? Ai injurat in masa, toata Romania, Constanta, Bucuresti, Focsani, Galati, Braila, Craiova, Valcea… Ardealul! Toata tiganimea. Cu ce drept injuri toti tiganii, in masa? Noi avem frati moldoveni pe care-i respectam, ii iubim”, a tunat interlopul.

loading...
Care a continuat discursul, unul lung, e drept, si foarte amenintator. ”O sa ne vedem fata in fata si atunci o sa va bat. Din momentul asta ai razboi cu noi. Ti-ai pus tot Ardealul in cap. Zdreanta penala! Te-ai dus la puscarie pentru 400 de euro. Ai fost cu mine la Gherla… Voi n-ati facut nimic, pai sunteti pregatiti sa muriti? Adriano, ai la dispozitie 24 de ore sa raspunzi la provocarea asta.

Sa te bati cu frate-miu. Pun 200.000 de euro daca poti sa-l bati. Adriano, Vasilico, pun 200.000 de euro pun sa raspundeti la provocare, sa-l bati pe frate-miu, pe care l-ai sunat aseara! Te iubesc daca-l bati, dar ala, care are doar 19 ani, va bate de la cel mai mic la cel mai mare”, a incheiat nervos fratele celui sunat de Corduneanu.

Membrii clanului de camatari Barcsa din Reghin sunt tartori in oras! Amenintarile lor intreceau orice inchipuire. Le spuneau victimelor lor ca le scot plamanii, ficatul, ca le leaga de vii in spatele masinilor si ca le violeaza fiicele minore. Din marturiile a zeci de persoane vatamate, care se imprumutau si ajungeau sa plateasca de zeci de ori mai mult, reiese ca acesti camatari faceau legea in Reghin.

Procurorii DIICOT aveau sa stranga dovezi uluitoare, prezentate la acea data de Vocea.biz. Clanul Barcsa a reusit sa transforme viata a zeci de oameni intr-un calvar: unii tresareau la auzul claxoanelor masinilor care treceau pe strada, acesta fiind un semn ca vin camatarii, altii au fost mutilati sau au scapat mutandu-se din oras, de frica. Dintre toate marturiile, cea mai socanta este cea a unui tanar a carui mama a murit de cancer, deoarece nu si-a permis tratamentul: aproape toti banii ajungeau la seful camatarilor, care stia despre boala femeii.

Ca mod de operare, era de ajuns ca victimele sa imprumute cateva sute sau mii de euro, apoi ajungeau sa plateasca zeci de mii. Dobanzi pentru intarzieri sau termene stabilite aleatoriu. Cand „datornicii” ajungeau in imposibilitate de plata, masinile, terenurile sau chiar casele acestora ajungeau la camatari.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro