Kaiser Chiefs si Ska-P la Peninsula 2013!

Una din cele mai bune trupe din Marea Britanie, Kaiser Chiefs, va concerta la cea de a XI-a editie a Festivalului Peninsula. Trupa din Leeds, de al carei nume se leaga o serie de hituri, – printre care si piesa din 2007, Ruby, poate cea mai cunoscuta pe plan international – va canta in prima zi a celui mai mare festival din Romania, care se va desfasura intre 18 si 21 iulie 2013, in Cluj-Napoca. Melodiile trupei au fost inventate pentru a fi cantate pe stadioane si la cele mai importante festivaluri din lume, in fata a zeci de mii de fani, care cunosc pe de rost refrenurile. Solistul Ricky Wilson, in continua miscare, e unul din cei mai buni animatori ai industriei muzicale. Kaiser Chiefs si-a lansat anul trecut albumul Best of, asadar peninsularii pot conta pe un adevarat maraton de hituri.

Cea mai cunoscuta trupa de ska-punk a Europei va canta din nou la Festivalul Peninsula. Dupa un concert memorabil si naucitor in 2010, bascii de la Ska-P revin la festivalul nostru, pentru a explica peninsularilor, prin intermediul pieselor indragite de acestia, ce nu functioneaza in lume. Crescuti in cartierul muncitoresc al Madridului, nu si-au pus niciodata lacat la gura si critica sistemul deja de aproape doua decenii – si pentru ca nici cei care nu cunosc limba sa nu ramana nelamuriti, isi prezinta versurile costumati, pe scena. Reteta se pare ca functioneaza, deoarece, pe langa Spania, Ska-P sunt considerati cei mai cunoscuti artisti ai genului, atat in Europa, cat si in America Latina. in data de 20 iulie, Ska-p isi aduc versurile critice si ritmurile antrenante pe Scena Mare a Festivalului Peninsula!
Pentru prima oara in Romania, la Peninsula va mixa unul din cei mai de seama reprezentanti ai genului liquid drum and bass din Marea Britanie, Utah Jazz. Luke Wilson a demonstrat cu trei albume (It`s a Jazz Thing, Vintage, Groove Therapy) ca se numara printre putinii DJ care pot crea o atmosfera unica de petrecere. Pentru a desavarsi, pe 18 iulie, show-ul de la Peninsula, alchimistul funk-ului il aduce pe amicul sau Stamina MC.
Tot pentru prima oara poposeste in Romania si noua speranta a electroswing-ului italian, trupa The Sweet Life Society. Cei doi producatori, Gabriele Concas si Matteo Marini, isi vor prezenta creatiile muzicale pe 19 iulie, cu un acompaniament ecletic format din scratching, chitara, trompeta, saxofon si clarinet. Rezultatul, original si bun pentru dans, poate fi experimentat doar la Peninsula!
Biletele pentru Festivalul Peninsula pot fi achizitionate, incepand de luni, 18 martie, pe site-urile eventim.ro, eventim.hu si eventim.de, precum si in reteaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus in vanzare doua tipuri de abonamente in functie de optiunea privind folosirea camping-ului si a facilitatilor aferente. Pana pe 14 iunie, pretul unui abonament, fara campare, este de 150 de lei, mai apoi, pana pe 17 iulie, el costa 180 de lei, iar la fata locului poate fi achizitionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilitatile de campare costa 180 de lei (pana pe 14 iunie), 210 lei (pana pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la fata locului). Biletul de o zi costa 50 de lei pana in data de 14 iunie, mai apoi 70 de lei pana pe 17 iulie si 90 de lei daca este cumparat de la intrarea la festival.
Editia cu numarul 11 a Festivalului Peninsula se desfasoara anul acesta in Valea Garbaului, din Cluj-Napoca, la doi kilometri de statia capat de linie din cartierul Manastur, pe o suprafata de 11 hectare. Perioada de desfasurare este 18-21 iulie 2013.

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns