Paul Kalkbrenner, Benga, N.O.H.A. si Suie Paparude nr. 10 la Peninsula!

Un DJ superstar, un artist care a pus bazele dubstep-ului, doua formatii care nu pot lipsi si o excelenta trupa de muzica live din Ungaria: asa suna completarea ofertei Festivalului Peninsula care va avea loc intre 18 si 21 iulie 2013, pe Valea Garbaului din Cluj-Napoca.
peninsula
Dupa sase ani de absenta, pe 18 iulie revine in sfarsit in Romania unul din cei mai cunoscuti si iubiti DJ din toata lumea, berlinezul Paul Kalkbrenner, care a ajuns la statutul de superstar dupa succesul filmului de cult Berlin Calling (2008), prezentat la Festivalul International de Film de la Locarno, in care a jucat rolul principal si pentru care a semnat coloana sonora. Sky and Sand , single-ul care poate fi auzit pe coloana sonora amintita a ramas 121 de saptamani in topuri, stabilind astfel un nou record. Pluralismul starului de talie mondiala este reflectat in ultimul sau album Guten Tag (2012), iar prezenta la Festivalul Peninsula este inclusa in turneul de promovare al acestui disc.
Unul din fondatorii genului dubstep, britanicul Benga, adica Beni Adejumo, este unul din cei mai fascinanti creatori de muzica din lume, un vizionar. Producatorul este cunoscut si ca membru al Magnetic Man, prima supertrupa de dubstep din lume. De la inceputurile dubstep-ului si pana la invazia globala a zilelor noastre, Benga s-a aflat in fruntea celei mai progresive si transgresive miscari muzicale a Marii Britanii, dubstep-ul. Cel de al doilea album solo, Chapter 2, il va propulsa, cu siguranta, din cluburi in topurile muzicale, iar Benga va cuceri peninsularii in data de 19 iulie!
Pentru a patra oara consecutiv se va intoarce N.O.H.A. Noise of Human Art – trupa condusa de saxofonistul din Praga, Philip Noha – la Festivalul Peninsula, printre altele, si pentru ca doresc sa se revanseze fata de fani. Recitalul de anul trecut a fost putin mai scurt decat planificat, din cauza unor intarzieri la orarul de zbor al avionului. Concertul N.O.H.A. va avea loc pe 20 iulie .
Cea mai buna formatie de muzica electronica din Romania, suie Paparude, face parte din elita celor care fac negresit petrecere la fiecare editie, motiv pentru care i-am rugat sa bifeze si concertul cu numarul zece la Festivalul Peninsula. Pe 18 iulie participantii la festival vor avea ocazia sa sarbatoreasca alaturi de Michi, Dobrica si Bean 20 de ani de suie Paparude!
Jó nekem (imi e bine) – acesta este titlul celei mai cunoscute melodii a celor de la Ocho Macho, din Ungaria. Peninsularii vor avea ocazia sa guste din stilul trupei, condimentat cu reggae, ska, latin si ounk, pe 21 iulie, in cadrul primului concert pe care tinerii il sustin in Romania.
La Festivalul Peninsula vor mai concerta Kaiser Chiefs (UK), Ska-P (ESP), Utah Jazz & Stamina MC (UK) si The Sweet Life Society (IT).

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns