18.000 de persoane au fost atrase de Ska-P, Modestep si Pete Tong la Festivalul Peninsula

Cea de a treia zi a Festivalului Peninsula cu numarul 11 s-a dovedit a fi un real succes, cu 18.000 de petrecareti prezenti la concerte precum Ska-P, Modestep sau la evenimentul electro a lui Pete Tong. Ziua de sambata a inceput cu favoritii genului metal – pe Scena Mare au urcat Coma si pe Kiss Terrace, Subscribe – dupa care, tot pe Scena Mare, au rasunat 32 din cele mai cunoscute piese de punk inventate vreodata, interpretate de Marky Ramone’s Blitzkrieg. Seara a culminat cu o petrecere nebuna de care s-au facut responsabili bascii de la Ska –P – ei au revenit la Peninsula, dupa o pauza de doi ani, cu umor, dar si cu mesaje serioase, spre bucuria fanilor care s-au dezlantuit in fata scenei.
peninsula
Pe Kiss Terrace au revenit cei de la N.O.H.A., urmati de cea mai populara trupa de dubstep din lume, Modestep, care a dictat un tempo infernal petrecaretilor. La Freedom Music Arena a mixat pana in zori de zi legenda muzicii house, britanicul Pete Tong.
Avem peninsulari fericiti, care nu au incercat droguri niciodata in viata
Specialistii Independence Zone au avut doar vesti bune la final de festival: peninsularii sunt fericiti si cifrele privind cei care au incercat macar o data in viata un drog sunt cele mai scazute din toata istoria de zece ani a colaborarii cu Festivalul Peninsula: doar 20% din cei 605 tineri chestionati au incercat macar o data in viata un drog. De asemenea, doua treimi din cei care au raspuns intrebarilor nu au manifestat niciodata semne de depresie.
Totodata, circa 1000 de tineri au luat contact cu serviciile Independence Zone, ceea ce inseamna ca au fost de acord sa cumpere o bratara „Ditch drugs, choose school”, au dat o tigara in schimbul unui fruct, au primit prezervative sau au fost de acord sa completeze chestionarul. Specialistii au tinut sa sublinieze ca nu cantitatea si frecventa cu care consumam ne facem dependenti, ci comportamentul rezultat in urma consumului.

„Pentru consumul de alcool, de exemplu, folosim testul CAGE, cel mai utilizat test din lume. Are patru intrebari care nu se refera la frecventa sau la cantitatea consumului de alcool. Ele nu sunt tot timpul relevante. Intrebarile sunt de genul: prietenii tai te-au necajit ca ai baut prea mult, ti-e jena ca bei – asa se masoara dependenta. Frecventa si cantitatea consumului nu sunt indicatori relevanti pentru a determina daca o persoana este sau nu dependenta”, a precizat profesorul Degi Laszlo Csaba, profesor la Facultatea de Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, in cadrul unei conferinte de presa de duminica.

Chestionarele pot fi gasite si online, la www.independencezone.ro , se completeaza in anonimitate, iar evaluarea este trimisa inapoi prin e-mail.
Degi Laszlo Csaba a tinut sa sublinieze si excelenta colaborare cu Festivalul Peninsula, colaborare care a sarbatorit anul acesta zece editii in care specialistii Independence Zone au fost prezenti la eveniment.

„Oamenii sunt mult mai deschisi sa vorbeasca despre ce se intampla cu ei, la asemenea evenimente. In scoli e cu totul altceva. La festival tinerii vorbesc mult mai diferit, decat daca ar fi abordati in scoala, de aceea ne place munca la Peninsula, pentru ca functioneaza activitatea noastra mult mai bine aici, decat intr-un cadru profesional. A fost si cea mai buna editie din punctul de vedere al consilierii. 150 de tineri, dublu fata de anul trecut, au participat la consilierea individuala la cortul nostru. Nu am discutat doar despre vicii, ci si despre problemele sufletesti ale peninsularilor”, a subliniat Degi.

Si Centrul Judetean Antidrog a primit cu bucurie invitatia Peninsula.

„Centrul incearca sa raspunda invitatiilor venite din partea organizatorilor unor asemenea manifestari. Ne bucuram ca putem fi alaturi de eveniment pentru a face ceva pentru consumatori si in domeniul preventiei consumului de droguri”, a spus Szabo Jeno, din partea Biroului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj.

Pe langa Sectia de Asistenta Sociala a Universitatii Babes-Bolyai si Centrul Antidrog, la Independece Zone au fost prezenti si consilierii Asociatiei Caritas care se vor ocupa de specializarea a 15 tineri in domeniul consilierii, din fondurile provenite din vanzarea bratarilor “Ditch drugs, choose school” pe teritoriul Peninsulei. O bratara a fost vanduta la pretul simbolic de 4 lei.
Independence Zone este rezultatul unei colaborari unice, la nivel profesional, in domeniul preventiei, dintre Sectia de Asistenta Sociala a Universitatii Babes-Bolyai, Organizatia Caritas din Cluj si cea din Satu Mare, Asociatia Pro Karma si Asociatia Parintilor Báthory. Toate isi desfasoara activitatea la Peninsula inca din 2004, cu ajutorul Biroului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj.
Festivalul Peninsula are loc intre 18 si 21 in Cluj-Napoca, in Padurea Faget, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Sponsori principali sunt Ursus si Pepsi. Parteneri media principali: Rock FM, Zile si Nopti si Grupul Adevarul.

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns