Povesteste-ne despre cariera ta….cum ti-ai descoperit acest talent?
George Dragomir: De mic copil, ii urmaream pe cei trei tenori, Pavarotti, Domingo si Carreras.Bunicii din partea mamei au considerat ca am voce si ureche muzicala si astfel, m-au inscris la Palatul National al Copiilor, la corul Alegretto, urmand ca de la varsta de 7 ani sa parasesc acest cor pentru un altul; proaspat inscris la grupa mica a corului Carmina Terera, am fost apreciat de la bun inceput de fondatorul si dirijorul corului, domnul Constantin Popescu. Alaturi de acest cor am activat pana in clasa a 8-a, fiind solistul corului, mai ales in turnee si evenimente speciale. In anul 2000 am cantat ca solist la Sala Radio in cadrul concertului aniversar a 30 de ani de activitate a corului Carmina Terera, moment in care dirijorul Constantin Popescu a afirmat ca am un timbru de exceptie, urmand a-mi inmana si o diploma de membru de onoare al corului. Dupa terminarea clasei a 8-a am activat 3 ani in corul de copii al Operei Nationale din Bucuresti, iar incepand cu primul an de liceu am fost admis la Liceul de Muzica Dinu Lipatti,sectia canto clasic.
Care au fost cele mai mari realizari pe care le-ai avut pana in acest moment ?
George Dragomir: In perioada adolescentei, am participat la mai multe concursuri si festivale nationale si internationale, unde am obtinut premii precum: Premiul II , Muzica usoara ( Minsk 1998 ),Premiul George Enescu ( Bucuresti 1999),Titlul de Laureat , Titlul de Membru de Onoare Cor Tenera ( Bucuresti 2000 ), Muzica populara ( Râmnicu Vâlcea ),Diploma de Excelenta , Micul Print ( Bacau 2000 ), Diploma Aniversara Scoala nr.189 ( Bucuresti 2000), Premiul I , Concurs pian ( Bucuresti 2001),Diploma de participare Curs Managerial ( Bucuresti 2001), Premiul I , Muzica Populara ( Veliko Târnovo 2001 ),Premiul III , Formatia „ Canon „ ( Bucuresti 2002 ),Premiul II , Muzica usoara ( Rhodos 2002 ), Premiul I , Olimpiada Canto pe Municipiu ( Bucuresti 2002),Premiul de Onoare , Solist ITM ( Bucuresti 2006 ), Premiul II , Concursul Emanuel Elenescu ( Piatra Neamt 2006 ). Binenteles, ma pot mandri cu stagiunea Bucuriile Sufletului, al carui fondator si conducator sunt eu. Aceasta stagiune culturala non-profit a functionat in Bucuresti in perioada 2006-2010, iar in cadrul evenimentelor pe care le-am propus publicului meloman au participat nume sonore ale scenei lirice romanesti precum: Irina Iordachescu, Vasile Chisiu, Elena Ghita, Eugen Dragos Voicu,Antonela Barnat etc. Stagiunea a activat in locatii precum Sala Dalles, Palatul Sutu, Centrul Cultural M.I.R.A. si Muzeul Nottara. Stagiunea Bucuriile Sufletului s-a bucurat de o larga mediatizare si de concerte omagiale, simpozioane culturale, serate culturale si matinee culturale; un mic copil al acestor activitati venit ca si completare artistica este echipa de teatru Actorul Grabit, initiata si prelucrata tot de subsemnatul. Toate aceste activitati s-au bucurat si de distribuirea unei reviste interne, intitulata Primii Pasi Spre Glorie, ai carei redactori au fost Bogdan Popa si Florentina Tudorache. Mai trebuie mentionat faptul ca in anul 2007 am participat la Bordeaux la programul educational Simfonia Limbilor, iar in 2010 am fost invitat sa sustin o serie de concerte in Germania, deschizandu-mi,practic, drumul catre o cariera internationala. Toate aceste realizari vin ca rezultat al profesorilor si maestrilor cu care am avut ocazia sa lucrez: Anca Hertea( perioada liceului), Corneliu Fanateanu, Eduard Tumagian, Marina Krilovici, Gabriel Nastase etc.
Ce planuri ai pe viitor ?
George Dragomir: Intrucat in aceasta vara care tocmai a trecut am imprimat integral, cu orchestra, opera Rigoletto,de Verdi, rolul Ducelui de Mantua, mi-as dori ca in viitorul apropiat sa imprim un alt rol, de data aceasta verist, avand o asemenea promisiune in fata. In cadrul imprimarii, am reusit sa abordez rolul ce este scris in varianta originala, intr-o partitura cu traditii speciale, ce impun o virtuozitate si tehnica vocala de exceptie. Desigur, imi doresc sa ajung cunoscut si sa cant in marile teatre ale lumii.
Care este dorinta ta cea mai mare pe plan muzical?
George Dragomir: Sper ca, undeva dupa implinirea varstei de 30 de ani, sa cant la MET si Scala din Milano.
George Dragomir: Dorinta mea in ultimii ani a fost de a-i ajuta si pe altii si de a lua sub protectie tineri talentati care isi doresc o cariera in muzica. Pentru mine, elevii mei reprezinta filozofia mea, talentul meu si tot ceea ce am reusit sa invat pana in acest moment. Am intitulat aceasta scoala de tehnica vocala personala Primii Pasi Spre Glorie.
Ce alte pasiuni mai ai ?
George Dragomir: Imi place foarte mult sa citesc istoria muzicii, nu ma dau indelaturi de la a gati, iar un microb pe care il am de mic copil este pescuitul.
Pe final,te rog sa ne spui o parere despre Yabbmusic.ro si sa trasmiti un mesaj fanilor si cititorilor!
George Dragomir: Imi place foarte mult pagina Yabbmusic.ro si doresc sa adresez multumiri celor care au avut si au incredere in mine, celor care apreciaza munca si seriozitatea mea profesionala.