Insomnia la Peninsula!

„Clujul se muta la Peninsula!”. Unul din cele mai vechi si cunoscute localuri de prestigiu din Cluj-Napoca a decis sa colaboreze cu cel mai mare festival din Romania, Peninsula, in perioada 18-21 iulie, in cadrul celei de a XI-a editii care va avea loc in Padurea clujeana Faget de la marginea orasului, in zona Valea Garbaului. Programul locatiei Insomnia include o serie de evenimente literare, de dans, dar si spectacole de teatru, performance-uri si cateva surprize muzicale.
peninsula
Redam mai jos programul locatiei, pe zile si ore:
Miercuri, 17 iulie (ziua zero a Festivalului Peninsula)
20.00 – Eveniment muzical surpriza la locatia Insomnia
Joi, 18 iulie
13.00-14.00 Nepotu’ lui Thoreau la Peninsula
Invitat: Stelian Müller, Moderator: George Chiriac
14.00-16:00 Váróterem Projekt: A Mundérvásárhelyi búcsú (spectacol in limba maghiara)
16:00-18.00 Compania Teatrala TEATROEM: Zilele de nattere ale prietenilor nottri
Zilele de nastere ale prietenilor nostri prezinta povestea unui tanar care, intr-o dimineata observa ca se afla la cativa centimetri de el si de obiecte. Viata lui se va schimba din acest moment cat si intreaga ordonare si organizare a propriei case. Cum va reusi el interactioneze si sa mentina relatiile cu cei din jurul sau? Creandu-si o lume proprie, el va lua parte la nasterea mamei-obiect, tatalui si prietenilor-obiect, insa cum va reusi el sa revina in realitatea din care facea parte inainte de acest incident?
Regia: Timur Felix Mihancea, Medeea Iancu, Distributie: Mihai Popa

18.00-19.00 Zoltan Martonos – Performance Space Painting
Dupa ce uimit juriul de la celebrul show de televiziune „Romanii au talent”, tanarul dejean Zoltan Martonos aduce space-paintingul la Peninsula. Dupa ce a cochetat in adolescenta cu rap-ul, mai mult de dragul rebeliunii, cantand intr-o trupa locala, Zoltan a incercat in liceu tot ce i-a venit in minte, de la muzica, la fotografie si graffiti. in 2007 a participat in Bucuresti la festivalul „Nopti albe cu graffiti”, iar la scurt timp dupa acest moment a inceput sa-si vanda lucrarile de space painting pe site-ul www.sprayart.info. Dezvoltata la sfarsitul anilor ’80 in Mexic, aerosolgrafia sau spray paint art-ul este o fascinanta tehnica de pictura, cunoscuta pentru culorile tari si contrastele puternice pe motive „fantasy”. La Peninsula, Zoltan Martonos va face demonstratii legate de modul in care se realizeaza un astfel de tablou.

Vineri, 19 Iulie
12.00-13.00 Lansare Glorioasa Fanzina
Cum va suna Roxette, Metallica sau Pink Floyd pe banda desenata? La editia a 11-a a festivalului Peninsula aveti ocazia sa testati acest lucru rasfoind numarul 11 al revistei de benzi desenate Glorioasa Fanzina, care are o tema speciala: muzica.
Doua surori, Ileana si Maria Surducan au lansat Glorioasa Fanzina la Cluj in 2008, dupa un workshop de banda desenata sustinut aici de Olivier Brion si Simon Liberman. Primii colaboratori au fost colegii fondatoarelor, studenti la Facultatea de Arta si Design Cluj-Napoca, carora li s-au adaugat graficieni din Targu Mures, Bucuresti, dar si din Franta, Irlanda, Polonia, sau Bulgaria. Din 2010, cand a luat fiinta Comics Club Cluj, Glorioasa Fanzina este produsa de membri acestei asociatii de pasionati si sustinuta de Centrul Cultural German, unde se desfasoara si intalnirile clubului.
13.00-14.00 Clubul de lectura Nepotu’ lui Thoreau la Peninsula
Invitat: Andrei Dobos
Moderator: George Chiriac
14.00-16.00 Váróterem Projekt: Szökevény szepl?k (spectacol in limba maghiara)
Regia: Csepei Zsolt, Molnár Margit
Actori: Csepei Zsolt, Molnár Margit

16.00-17.00 Interaktív irodalom/Literatura interactiva (limba maghiara)
17.00-18.00 Spectacol de dans contemporan (Ungaria)
Variatii pe ras. Situatii, posibilitati, greteli ti mozaicul acestora in oglinda cotidianului. Patru oameni diferiti, un scop comun. Oare le iese?
Coreograf: Kozma Attila
Dansatori: Kocsis Andrea, Lukács Ádám, Gál Loránt, Papp Bálint
18.00-19.00 Minimum Party – prezentare
Grupul Minimum Party (www.minimumparty.org) s-a format in toamna anului 1995 ti este o grupare de orientare artistica formata din tineri ardeleni. Prima tabara de creatie a fost organizata in anul 1996 langa satul Iacobeni. De atunci in fiecare an au loc aceste tabere. incepand cu anul 2000 spatiul natural care adapostette taberele se afla la gura Tisei, in apropierea comunei Plaietii de Jos. Programul taberei cuprinde ti un forum de teorie a artelor. Grupul Minimum Party sustine spiritul experimentalist, ti interactiunea dintre diferitele domenii ale artei. Acest lucru va fi evidentiat printr-o proiectie de foto ti video documentar retrospectiv a ultimelor 17 ani ale taberei.
Sambata, 20 iulie
13.00-14.00 Clubul de lectura Nepotu’ lui Thoreau la Peninsula
Invitat: Mihai Mateiu
Moderator: George Chiriac
14.00-15.00 Interaktív irodalom/Literatura interactiva (limba maghiara)
15.00-16:00 Spectacol de dans contemporan (Ungaria)
Iubirile trec pe poteci binecunoscute, lasand urme adanci in viata barbatului. Amintirile se inscriu pe noi ca ridurile, vestind tainele trecerii timpului. Poteci pe care deseori le parcurgem in zadar, nu duc nicaieri: ne conduc spre prapastie.
Coreograf: Kozma Attila
Dansatori: Kocsis Andrea, Lukács Ádám, Gál Loránt, Papp Bálint
16:00-18.00 Urletul
Experienta pe care v-o propunem pornette, in primul rand, de la dorinta de a va face cunoscut un text care a tulburat viata literara dar ti pe cea sociala a Americii din anii ’60. Poemul Urletul a fost subiectul unui proces extrem de controversat in aceea perioada. Dar libertatea de expresie ti valoarea artistica a scrierii au triumfat in fata obtuzitatii, pudibonderiei ti ignorantei acuzatorilor…
Traim, desi cu alte referinte, cu alte nume, cu alti morti, cu alte greve, cu alte dezastre, cu alti oameni torturati in inchisori sau inchisi ca sa li se inchida gura, traim (in) aceeasi lume ca a anilor 50-60 – o lume in care prejudecata, nedreptatea, suferinta gratuita, ingustimea mintii, obedienta, lenea, lasitatea, teama fac loc unor dezastre si mai mari. Rasa umana isi reclama umanitatea, acesta este Urletul lui Allen Ginsberg. si umanitatea rezida in primul rand in bunatatea noastra; acesta este Mesajul lui Ginsberg.
Actanti: Ionut Caras, Vasile Gherghel, Patrick Negrean.
18.00-19.00 Zoltan Martonos – Performance Space Painting
Duminica, 21 iulie
12.00-14.00 Váróterem Projekt paraFabulák (spectacol in limba maghiara)
14.00-15.00 Clubul de lectura Nepotu’ lui Thoreau la Peninsula
Invitat: stefan Baghiu
Moderator: George Chiriac
15.00-17:00 Casting Godzilla 2013 (in limba maghiara)
17:00-18.30 2 in 1 – spectacol de pantomime
Nu fi in rand cu lumea ca o sa stai la coada.
Actanti: Alexandra Caras, Raul Ciocan, Patrick Negrean
18.30-19.30 Zoltan Martonos – Performance Space Painting

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns