Interviu EXCLUSIV: John Diamond – „Imi place sa invat ….incerc sa fiu un artist complet. „


Cand si cum ti-ai descoperit talentul si pasiunea pentru muzica ??
John Diamond:Pff.. pai stai sa ma gandesc… pe la 17, 18 ani am luat-o asa mai serios …imi doream sa sa am si eu primul meu negativ sa fac prima mea piesa… dar pasionat de muzica sunt de pe la 10, 11 ani.Imi aduc aminte avea fratele meu mai mare un casetofon mono marca Grunding, era aur pt mine …ii legasem o boxa mai mare de la un pik –up, ca sa sune mai tare, si toata ziua dansam dupa muzica celor de la Snap, Bg the prince of rap,KLF,C&C Music Factory muzica anilor 90’ , si cum spuneam la inceput ca imi doream sa am primul meu negativ chiar am reusit intr-un finaL…gasisem pe un baiat care facea negative ,avea calculator, eu nici nu stiam ce e ala la timpul acela( nici cd writer nu exista atunci)… Dupa ce mi-a facut negativul singura sursa sa mi-l poata da era pe caseta audio… nu era cum e acum cu sticK-uri ,dvd- uri ,cd -uri internet etc , in fine.. si cu acel negativ pe caseta am avut primul meu spectacol la un bal al bobocilor in discoteca Preoteasa cum se numea pe timpul acela, unde am cantat live cu negativul redat dupa caseta , si de aici sa aprins mai tare pasiunea pentru muzica , dupa care am inceput sa studiez serios canto si teorie muzicala, in timp am facut multe proiecte ,multe piese, negative etC in studioul Domnului Mitran cum majoritatea artistilor il cunosc( cam toti au inceput la el activitatea muzicala).Toate aceste incercari si aceasta munca mi-au serivit la experienta pe care am dobandit-o pe parcursul anilor chiar daca nu mi-a iesit un anumit proiect nu am regretat …toate acestea m-au facut sa dobandesc experienta… tot raul spre bine ,cum e vorba aceea :Un sut in fund un pas inainte!
Care este cea mai mare reusita pe care ai avut-o pe plan muzical ??
John Diamond:Cea mai mare reusita sincer a fost ca am reusit sa imi fac propriul studio de inregistrari… bineinteles prin munca multa si prin multi ani pierduti in fata calculatorului. Cand altii se distrau, eu stateam sa invat programele de muzica si fiecare plughin in parte, ma prindea 4 dimineata si la 5:30 trebuia sa plec la munca ca un om obisnuit….dar nimic nu a fost in zadar asta e cel mai important lucru .Am avut si beneficii si satisfactii, am colaborat cu cativa artisti importanti,cum este Cristi Nistor, colegul meu.Amandoi am dat nastere la cateva proiecte: Adrian Enache ( cu care am ajuns in finala la Eurovizion cu piesa Te Iubesc in 2008) Simona Nae, Andra etc.. ( care are 2 piese de la noi, pe 2 albume …prima piesa se numeste Give me some more! si a doua No Mercy care urma sa o scoata ca single dar toata treaba a luat alta intorsatura …asta este mergem mai departe)..
Care a fost cea mai importanta colaborare de pana acum si cu ce artist ai dori sa faci un featuring ?
John Diamond:Sincer nu m-am gandit nici-o data sa fac vreun featuring cu cineva dupa piata pentru ca nu prea am avut relatii asa de stranse sa imi permit sa pot sa-i intreb dc facem un feat? Nu mi-a placut sa ma bag in seama cu ‘’japca’’ cum se spune… m-am gandit sa nu deranjez.. nu sunt prea bagaret de fel cu toate ca am de pierdut din aceasta cauza dar na asa sunt eu…
Ce ne poti spune despre cea mai noua piesa lansata de tine in colaborare cu Bruno Roman „Nu exista dinstanta intre noi ” ,care are si o versiune in engleza foarte buna dupa parerea mea ?
John Diamond:Bruno Roman imi este un prieten apropiat ,impreuna am inceput sa studiem canto de mici….cu el am facut multe proiecte in trecut …si uite asa ne-am gandit si in 2013 sa mai facem o colaborare. Ne-am gandit sa facem o piesa mai sensibila, de dragoste, pentru ca am considerat ca piata e saturata de melodii despre mare si distractie… aproape toti artistii mari de pe piata au facut cate o piesa ca sa fie in trend… eu nu am vrut sa fac la fel pentru ca oricum faceam degeaba, nu am vrut sa fac o piesa de sezon care oricum am lansat-o pe youtube in ultima luna a verii, am vrut sa fac o piesa pe care sa o poti asculta si iarna…si uite asa ne-am gandit ca mai sunt si oameni care se iubesc si se respecta care pentru ei nu conteaza distanta oricat de departe ar fi unul de celalat tot loiali vor fi pana la capat…

De curand ai lansat si un videoclip la aceasta piesa. Cum a fost la filmari si ce mesaj ai vrut sa transmiti in acest clip ?
John Diamond:La filmari a fost cam cald si eram foarte obosit dupa drum.. nu am dormit deloc am plecat de la ora 2 noaptea din Bucuresti asa incat sa ajungem sa prindem rasaritul. Videoclipul este filmat de mine si de Robert Moraru Ecsper (pe care multi din lumea Hip Hop-ului il cunosc… este un bun rapper ,cu el am colaborat pe o piesa mai veche la care avem si un videoclip… se intituleaza „E prea mult”) Editarea si montajul videoclipului este facut de mine(de vreo 4 ani m-am apucat sa invat si programe video si plughin-uri… imi place sa invat ….incerc sa fiu un artist complet )
Ce planuri ai pe viitor??
John Diamond:Planuri de viitor … mmmm…treaba e ca nu prea imi fac planuri, eu las timpul sa isi faca treaba nu fac nimic fortat , ce pot sa spun este doar ca am sa incerc sa fac piese cat mai bune,cat mai placute pentru ca muzica e facuta sa fie ascultata ,de aceia am si pus piesa la download for free!

Ce iti place sa faci in timpul liber?
John Diamond: Nu prea am timp liber mereu se gaseste cate ceva de facut.. de fel nu prea imi place sa pierd tipul degeaba ,prefer sa mai fac ceva folositor .
Unde iti pot scrie cei care vor sa afle mult mai multe lucruri despre activitatea ta?
John Diamond:Pai pe site-ul personal: http://diamondrecords.ro ,la sectiunea forum sau pe facebook https://www.facebook.com/JohnDiamondJD 🙂
Pe final , te rugam sa lasi un mesaj pentru cititorii YaBBMusic.ro
Va doresc multa bafta tuturor care faceti trafic pe acest site si care cititi aceste interviuri , multumesc pentru timpul vostru acordat pentru a afla noutati despre muzica si artistii vostrii preferati. Fara voi nu ar exista nimeni pe TV sau Radio sau pe Internet si mai bine spus fara voi nu ar exista nimic ! Multumim!

Comenteaza articolul

comments

Despre Visarion Valentina

Lasă un răspuns