Pete Tong la Festivalul Peninsula!

O legenda a muzicii electronice poposeste in penultima zi in Padurea Faget, la cea de a XI-a editie a Festivalului Peninsula: britanicul Pete Tong va mixa in Freedom Music Arena, sambata noaptea.
peninsula
In prima zi de festival vor canta la Kiss Terrace Sarmalele Reci, de la ora 20, dupa care aici urmeaza un concert Negura Bunget. Tot in prima zi vor mixa in cortul muzicii electronice si Mango aka Modul si Subotage, iar vineri, 19 iulie, va fi randul lui Oliver Capri si Horace Dan D sa anime petrecerea inaintea celui mai popular DJ din Ungaria, Sterbinszky si a slovenului UMEK. La Kiss Terrace warm-up-ul pentru Benga va fi asigurat de SHVR (Shiver). La Peninsula vor reveni cei de la Subscribe (sambata, 18.30, Kiss Terrace), precum si cea mai cunoscuta trupa de metal din Romania – Trooper (duminica, ora 18.30, Kiss Terrace). Pentru prima oara la Peninsula va canta si formatia Robin & the Backstabbers (duminica, ora 22, Kiss Terrace).
Cariera muzicala a lui Pete Tong este practic o suprapunere cu intreaga existenta a stilurilor acid house si electronic. De 22 de ani este cel mai important nume al postului Radio 1, e DJ rezident nu doar in Ibiza, ci mai nou si in Las Vegas, a fost cap de afis la cel mai prestigios festivalul din Europa, Glastonbury, si a avut rol de curator al unei scene muzicale din cadrul Bestival. Pe parcursului anului trecut, artistul si-a concentrat forta creativa de producator, in studio, alaturi de Paul Rogers si Dave Spoon, remixand melodiile unor artisti precum U2, Gorillaz sau Madonna. Pete Tong a semnat coloana sonora la superproductii de box office precum The Beach, 24 Hours Party People, a compus muzica pentru pelicula Harry Brown, cu Sir Michael Caine in rolul principal, si tot mapamondul cunoaste titlul permiatului film It’s All Gone Pete Tong! DJ-ul va mixa in Freedom Music Arena pe 20 iulie.
O trupa foarte indragita de peninsulari revine pe scena festivalului: Sarmalele Reci, adica Zoltan Andras&Co, ii vor face si la editia din acest an pe fani sa se simta bine alaturi de „lautarii de oras” care ii distreaza pe oameni cantandu-le despre “viata lor familiara” si reflectand realitatea intr-un mod poetic. La Peninsula, sarbatorim anul acesta si 20 de ani de Sarmalele Reci!
Negura Bunget este o formatie de black metal, infiintata in 1995 care se autodescrie ca “o ceata densa care emana dintr-o padure intunecata”. Cert este ca trupa a devenit o prezenta incitanta pe scena underground, iar albumul de debut Zirnindu-sa a fost lansat in 1996, fiind urmat si de alte discuri foarte bine primate de public precum Maiastru Sfetnic (2000), ‘N Crugu Bradului (2002) sau Varstele Pamantului (2010). Cu mai multe turnee in strainatate la activ, peninsularii se pot astepta la un concert cu putere, patruns de spiritul transilvanean, pentru ca dupa mai bine de 500 de aparitii live Negura Bunget e pregatit sa “dezlantuie” puterea black metalului si in padurea Clujului.
Robin & the Backstabbers este una din cele mai placute aparitii muzicale din ultimii ani din Romania. infiintata in 2010, la initiativa lui Andrei Proca, poreclit Robin, formatia a ajuns foarte rapid pe scenele celor mai importante festivaluri din tara si a fost invitata in repetate randuri sa canta si inafara granitelor. Hituri precum Vanatoarea Regala, The Sooner the Devil sau Bacovia Overdrive vor rasuna pentru prima oara la Festivalul Peninsula, in ultima seara a evenimentului!
Muzica celor de la Subscribe este o combinatie pestrita de genuri de tot felul, de la progressive modern metal, care domina, pana la folk, jazz, reggae, hardcore si funk. inca de la albumul de debut – Sanity Has Left the Building (2004) – baietii au aratat ca nu sunt doar talentati, dar au si simtul umorului. Cariera lor a inclus concerte alaturi de Deftones, Katatonia, Nightwish sau Clawfinger, iar la Festivalul Hegyalja au innebunit 30.000 de fani, in deschidere pentru Machine Head. Baietii revin la Peninsula pe 20 iulie.
Cea mai cunoscuta trupa de heavy metal din Romania, Trooper, a fost infiintata in urma cu 18 ani, iar in ultimii zece ani a fost una din preferatele fanilor autohtoni ai genului. Au impartit aceeasi scena cu nume sonore precum Manowar, Judas Priest, Iron Maiden sau Nazareth, iar in 2012 au cantat pentru prima oara si la Festivalul Peninsula. Anul acesta revin in concert, pe 21 iulie.
TATRATEA afterparties by wUnderBAR aduce la Peninsula DJ-i autohtoni de underground, licori fine si o locatie excelenta unde poate fi consumat surplusul de energie de dupa concertele de la Scena Mare. Aici vor incepe petrecerile mixate de DJ-i autohtoni, la ora 21 si vor tine pana dimineata la ora sapte.

Concerte la Festivalul Peninsula:
18 iulie: Paul Kalkbrenner (DE), Alborosie (JAM/IT), Utah Jazz & Stamina MC (UK), suie Paparude, Lemon Bucket Orkestra (CAN), Sarmalele Reci, Negura Bunget, Luna Amara, Acapella WindSingers (HU), Mango aka Modul (HU), Subotage (HU), Magda Puskas & friends, Mushroom Story, Theory Of Mind, Sky Swallows Challenger, Satelittes, Natif, Mojo Barrel, Blood Print, Rubik’s Cube, Knock Out, Katapult, Indie Folker, Groovebert Band, Miklós György, Just D’Light, küb_beat & miu live act, Ugly Astronaut, Saboar, Yaghee, Sunkissed, Junker 32
19 iulie: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), UMEK (SL), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), Altar, Sterbinszky (HU), Kistehén (HU), Grimus (unplugged), The Amsterdams, Zadar, Traff!c, Baba Dochia, Kaleidonescu, Lights Out, Persona, Pistol Cu Capse, Quantum Drive, Astero, SoNaked, The Kryptonite Sparks, Funkorporation, Autumn Hotel (unplugged), DNS, SHVR (ShiveR), Horace Dan D, Oliver Capri, Zenit Incompatible, Chionghee, RFDJ, Roxxete, Shimi, Frantic 34
20 iulie: Ska-P (ESP), Modestep (UK), Pete Tong (UK), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), Pete Tong (UK), N.O.H.A. (CZ, DE, US), Subscribe (HU), Julian (HU), Niste Baieti, Ada Milea, Guilty Lemon, Domino, Zadar, Coma, Traff!c, Hot Club de Cluj, Diamonds Are Forever, White Walls, GoodBye To Gravity, Roadkill Soda, Breathelast, Scars Of A Story, Rock `n Ghena, Divided By Perception, No Sugar, Face Today, Tboys – Missile & Goranga, MZR, That Couch Funk Collective, Neatbik, Saboar, Ugly Astronaut 32
21 iulie: RotFront (DE), Intim Torna Illegál (HU), Ocho Macho (HU), Grimus, Trooper, Robin& the Backstabbers, Ska-nk, Rehab Nation, Relative, Dirty Shirt, Ultimu’ Nivel, Methadone Skies, Nomega, .ROM, MODIWO, tapinarii, Digital Sushi, küb_beat, Még 5 Perc, Okszimoron, Roxxete, Ruffie, Radu+, K-beat 24

Festivalul Peninsula are loc intre 18 si 21 iulie in Cluj-Napoca, pe Valea Garbaului. Biletele pot fi achizitionate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu si eventim.de, precum si in reteaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus in vanzare doua tipuri de abonamente in functie de optiunea privind folosirea camping-ului si a facilitatilor aferente. Pana pe 17 iulie pretul unui abonament este de 180 de lei,iar la fata locului poate fi achizitionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilitatile de campare costa 210 lei (pana pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la fata locului). Biletul de o zi costa 70 de lei pana pe 17 iulie si 90 de lei daca este cumparat de la intrarea la festival.
Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Sponsori principali sunt Ursus si Pepsi. Parteneri media principali: Kiss FM, Zile si Nopti, Grupul Adevarul.

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns