Artistii, sfasiati de durere dupa incendiul de la Colectiv! Botezatu, Alina Eremia, Nicole Cherry, Bodo, Catinca Roman ne-au vorbit despre tragedie!

Tragedia din clubul Colectiv a generat o solidaritate nemaintalnita in randul romanilor. Sute de mii de compatrioti ai ranitilor si ai celor care si-au pierdut viata in incendiu ies zilnic in strada. Oamenii protesteaza impotriva sistemului corupt care a dus la evenimentul cutremurator din clubul Colectiv.
alina eremia 2
In acel local neincapator, in seara de 30 octombrie, in jur de 400 de tineri cu un viitor stralucit se adunasera la concertul trupei lor preferate, Goodbye to Gravity. Ceea ce ar fi trebuit sa fie insa o seara frumoasa, cu dans si socializare, s-a transformat intr-un infern. Incendiul izbucnit in timpul spectacolului formatiei de heavy metal s-a soldat cu moartea a 32 de persoane, iar alte 90 de victime se zbat in acest moment intre viata si moarte pe paturile de spital.

loading...
Drama victimelor si a familiilor lor a emotionat o tara intreaga pentru ca oricare dintre noi ar fi putut sa fie in situatia lor. Nici artistii nu au ramas indiferenti la durerea natiunii si au hotarat sa cante gratuit, intr-un club, urmand ca profitul sa fie donat tratamentelor ranitilor, dar si familiilor celor decedati. Dan Bittman, Marian Ionescu, Raluk, Alina Eremia, Daniela Gyorfi, Pepe, Randy, Connect-R, Lora, Lidia Buble, Nicole Cherry si Directia 5 sunt doar cateva dintre numele grele din industria muzicala care au sarit sa-si ajute fratii.

“Am venit sa cant pentru familiile victimelor de la Colectiv. Multi dintre noi, artistii, au fost in acel club si multi dintre noi canta in astfel de localuri in fiecare seara. Noi nu putem sa ne imaginam ce traiesc acum cei care isi ingroapa copiii. Este datoria noastra sa facem ceva pentru ca prietenii nostri sa nu fi murit acolo degeaba. As putea spune ca-i consider pe toti cei care au fost la Colectiv prietenii mei desi nu ii cunosc. Sunt de prisos cuvintele. Stiti ce cred? Nu mai e nimic sigur in tara! Cutreier Romania saptamanal, in lung si in lat, vad oameni care mor de foame, oameni bolnavi, saraci… A trebuit sa ajungem la asemenea carnagiu ca sa ne dam seama ca e nevoie de o schimbare. Nu se mai poate asa! In 2015 sa moara atatea suflete intr-un incendiu, intr-un club unde ei ar fi vrut sa se distreze? Doamne! Nu am iesit in strada ieri pentru ca nu am fost in Bucuresti. Astazi, dupa concert, sper sa ajung. Sunt cu inima alaturi de protestatari . Uitati ca cei care au fost intitulati “generatia pierduta” sunt aceia care vor schimba ceva!”, a declarat Raluka.

“Suntem cu totii afectati de tot ce s-a intamplat. Nu am cuvinte, nu stiu ce sa mai spun. Condoleante celor care au suferit pierderi si multa putere celor care se zbat pentru viata. Eu ma bucur ca pot fi aici, sa cant, sa dau o mana de ajutor. Am venit cu inima deschisa. Sper sa se faca donatii, sa putem sa-i ajutam pe cat mai multi dintre ei. Nu am avut pe nimeni cunoscut in seara aia, in club. Nici nu mai conteaza asta. E vorba de oameni care au trecut printr o experienta ingrozitoare. Exista o strangere de inima in momentul in care intri in club. Trebuie sa ne infruntam temerile si sper ca de acum incolo se vor lua toate masurile necesare sa nu se mai intample tragedii de genul asta. Evenimentul acesta nefericit m-a facut sa ma gandesc de doua inainte de a face ceva, de a le comunica persoanelor de langa mine si de acum incolo o sa le ofer si mai multa afectiune si dragoste pentru ca nu stii niciodata cand ti se poate intampla ceva. Si important e sa faci lucrurile la momentul potrivit”, ne-a declarat Alina Eremia.
dan bittman
“Am venit sa cant o piesa in speranta ca se vor strange niste fonduri pentru nenorocirea asta care s-a intamplat. Nu sunt genul de om care sa iasa repede… am vazut ca toata lumea s-a bulucit pe posturi. Acum mi s-a cerut sa fac gestul asta, acum l-am facut. Eram la Timisoara cand am aflat, iar fiul meu care are 16 ani nu-mi raspundea la telefon. M-am bucurat ca nu a fost in club… Fusese pe timp de zi, in alte dati. Nu mi-a fost foarte usor… Din fericire nu am avut pe nimeni acolo. Asa ceva se poate intampla oriunde si oricat de bine ai fi protejat. Cand incepe panica si nimeni nu se mai poate controla, si toata lumea se buluceste spre iesiri e posibil sa se intample nenorociri. Hai sa nu fim ipocriti, se poate intampla oricui, oriunde. Fiul meu mergea acolo atunci cand nu se vindeau bauturi alcoolice. Eu nu-l pot priva, e viata lui. Eu pot sa-l invat ce e bine si ce nu”, ne-a spus Bittman.

“Trist. Nu se sterge usor ce s-a intiparit vineri in mintile si inimile noastre… Toti prietenii mei care au fost in sala la Colectiv s-au salvat. Una dintre cunostintele cu care nu am fost foarte bun prieten, dar ne cunosteam, nu a putut sa se salveze, Adrian Rugina. Mi-a parut rau pentru toata lumea, pentru copiii care au avut o soarta asa cruda acolo. Si noi am cantat la Colectiv. La prima vedere e un loc mare unde puteau intra multe persoane. Noi nu putem trage la raspundere pe nimeni, nu suntem indreptatiti. Salile de spectacole mari au in permanenta o echipa de pompieri acolo… Sunt multi tineri care vor sa se exprime si nu au unde. De asta au aparut cantarile in cluburi”, ne-a spus Bodo.

“Cand am aflat de tragedie, am ramas mut, m-am gandit la orice club, chiar si la al nostru. Apoi am aflat despre ce club era vorba. Oameni pe care-i stiam au plecat dintre noi, altii se lupta pentru viata in spitale. Am creat acest eveniment pentru a-i ajuta pe cei care au trecut printr-o tragedie extraordinara. Un eveniment la care ni s-au adunat toate vedetele mari! Dupa ce am “inchis” lista, am primit telefoane de la alte vedete care au dorit sa participe la acest eveniment. Adevarti oameni!”, ne-a spus Botezatu.

“In clipe de genul asta nu prea ai ce sa spui… Eu am ramas fara cuvinte. Sunt atat de socata de tot ce s-a intamplat. Este un minimum pe care-l putem face noi ca artisti pentru cei care au trecut prin asemenea tragedie. A fost un ghinion, noi cantam in cluburi, dar nu pot spune ca nu-mi va fi frica de acum incolo. O sa-mi iau un costum special (n.r rade). Glumesc. Nu, e Dumnezeu care ne va apara”, ne-au spus Marian si Diana Matei, din Taraful Cleante.

“Pentru o catastrofa, pentru o mare nedreptate cant… Pentru ca te gandesti de ce au murit niste tineri care s-au dus pur si simplu intr-un club pentru distractie. Ma bucur ca s-a mobilizat toata lumea si s-au strans fonduri pentru oamenii care sunt in spital si pentru familiile care au ramas fara copii. Eu ca om, ca artist puteam fi acolo. Eu cant in multe cluburi, discoteci, cant la petreceri la care se aduc artificii de interior. Eu mi-am facut o inima, pentru concert, cu leduri, care, la un moment dat a luat foc si echipa a scos-o imediat din priza. Te gandesti ca se pot intampla astfel de lucruri. Exista si acea fatalitate! Toata lumea ma intreaba daca imi voi lasa fata in club. Da, o voi lasa! Asta se poate intampla oriunde, si intr-o biserica, si intr-un mall. Daca e sa mor, merg pe strada si-mi cade ceva in cap… Au murit tineri… asta m-a impresionat, asta m-a dat peste cap. Eu am trecut printr-o mare nenorocire cand a murit mama mea, e foarte greu cand iti moare cineva”, ne-a spus Daniela Gyorfi.
nicole cherry 2
“Am cantat. Sper ca le-am dat putere celor care sufera. Te gandesti ca ei au fost la un concert, oricine putea fi la un concert acolo, chiar si eu. E imposibil sa te gandesti ca s-ar putea intampla asa o tragedie cand te duci la club sa asculti muzica… Eu cred foarte tare in Dumnezeu si m-am rugat si pentru cei care sunt in viata, sa-i ajute cum poate”, ne-a spus Nicole Cherry.

“Am cantat, banii se strang si vor merge catre spitale si catre familii… Ne simtim apropiati de ceea ce s-a intamplat. Nu am cantat in Colectiv, si probabil nici nu vom canta vreodata. Cam astea sunt cluburile si in America, si la Polul Nord. Asta e configuratia oricarui club. Aici a fost putina neatentie cu artificiile”, ne-a spus Marian Ionescu.

“Sunt cu toata inima alaturi de cei care au organizat acest eveniment caritabil. Aceasta tragedie trebuie sprijinita din toate punctele de vedere. Trebuie sa ajutam, sa ne mobilizam. Durerea parintilor care au copii pe patul de spital e indescriptibila, putea fi acolo oricare dintre noi. Eu sunt mama, copilul meu are 12 ani… Nu pot sa ma gandesc! Nu pot sa ma gandesc, refuz sa ma gandesc. As sustine initiativa ca cei sub 18 ani sa nu mearga in cluburi” , ne-a spus, cu lacrimi in ochi, Raluca Badulescu.

“Pe mine m-a sunat fata mea sa-mi spuna de aceasta nenorocire… Ea a fost cea ingrijorata si m-a sunat sa-mi spuna ca e bine. Aceasta tragedie trebuie sa ne faca sa apreciem viata din plin, fiecare clipa, indiferent cat de complicata sau grea e uneori. Ea se poate duce intr-o secunda, asa cum s-a intamplat pentru toti acei tineri. Mi s-a facut pielea gaina pe mine. Nu vreau sa ma gandesc… Nu-mi pot imagina ce poate fi in sufletul acelor parinti. Erau tineri, nu meritau asa ceva. Indemn pe toata lumea la mai multa toleranta si apropiere fata de cei din jur. Cred ca e momentul sa lasam deoparte criticile, ranchiuna, frustraile si sa facem ceva ca lucrurile sa se schimbe. Am fost in strada si o sa incerc pe cat posibil ajut in felul meu. Poate asa o sa-si dea si locuitorii acestei tari seama ca e extrem de important ca fiecare din noi sa ia atitudine. Exista vinovati la nivelul conducerii acestui stat, sunt vinovati patronii clubului, organizatorii, dar si noi toti pentru ca suntem un popor fara spirit civic si nu sanctionam niciodata neregulile pe care le vedem pentru ca ne gandim la vechea si ingrozitoarea vorba “merge si asa”. Ma bucur ca lumea a iesit in strada, si ca s-au intamplat lucrurile care s-au intamplat: demisiile! Eu sper ca e un inceput. Ce e tragic este ca aceste lucruri s-au intamplat in aceste conditii si ca a trebuit sa aiba loc o asemenea nenorocire ca lumea sa aiba puterea si dorinta sa faca ceva si sa schimbe ceva”, a spus Catinca Roman.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro