Nici o lege anti-fumat nu o va lecui de viciu pe Delia. „Datorez tigarilor timbrul meu vocal”

De maine, 17 martie, fumatul va fi interzis in toate spatiile publice, atat in localuri, birouri, cat si institutii. In timp ce multi se bucura de aceasta lege, altii se declara total impotriva ei. Printre opozanti se numara si o sumedenie de vedete, care se arata chiar dispuse sa faca sacrificii de dragul tutunului. Printre acestea se numara si Delia, o mare impatimita a tigarilor.
delia 3
Delia Matache este una dintre artistele care nu numai ca recunoaste ca fumeaza foarte mult, dar sustine ca nu are de gand sa renunte la acest viciu. Mai mult, artista este convinsa ca tutunul a ajutat-o extrem de mult in cariera. „Fumez destul de mult, dar asta nu m-a afectat pana acum, ba chiar m-a ajutat. Timbrul meu vocal s-a imbunatatit datorita tutunului. Pot sa cant orice. Imi place enorm vocea mea usor ragusita”, a declarat Delia, completand ca nu va renunta la tigari.

loading...
Totusi, medicii o sfatuiesc nu doar sa tina cont de ultimele prevederi, ci sa aiba grija de sanatatea ei. Cu toate ca momentan se bucura ca i s-a modificat timbrul vocal, iar asta o ajuta in cariera, specialistii sustin ca, in timp, cantaretii dependenti de fumat, pot ajunge in situatia de a-si pierde vocea sau de a-si imbolnavi grav corzile vocale. „Fumatul este un factor de risc important in mentinerea sanatatii corzilor vocale, atat in cazul fumatorilor activi, cat si in situatia celor pasivi. Frecventarea spatiilor inchise dedicate fumatului afecteaza corzile vocale”, scriu site-urile de specialitate. Se pare ca aceasta noua lege vine totusi in ajutorul Deliei si al corzilor ei vocale. Artista isi petrece majoritatea timpului in localurile patronate de sotul ei in Centrul Vechi al Capitalei, unde, incepand de maine nu se va mai putea fuma.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro