Regele Mihai a murit!

Regele Mihai a murit la locuinta sa din Elvetia, acolo unde de cateva zile se afla si fiicele sale.

„Majestatea Sa Regele Mihai a incetat din viata astazi, 5 decembrie 2017, la ora 13.00 (ora Romaniei), la resedinta privata din Elvetia. La capataiul Regelui a stat, pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria. In cursul zilei de maine va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor”, se arata intr-un comunicat al Casei Regale.

Trupul Regelui va fi adus in tara miercuri, iar inmormantare va avea loc, cel mai probabil sambata.

Anuntul bolii regelui a fost dat oficial de Casa Regala in martie anul trecut. Atunci, regele s-a restras si din viata publica, reprezentantii Familiei Regale anuntand ca acesta sufera de carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica.

loading...
De atunci, au fost difuzate doar cateva communicate privind starea regelui. Pana in urma cu cateva zile, cand Casa Regala a facut un comunicat scurt: “Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au revenit in Elvetia aseara, la resedinta privata a Majestatii Sale. Starea generala a Regelui Mihai s-a agravat si prezinta o slabiciune accentuata, cu o scadere semnificativa a rezistentei “

Apoi, un preot a ajuns la locuinta regelui unde l-a impartasit.

Regele Mihai a implinit 96 de ani pe 25 octombrie, dar ultimele imagini cu el in viata au fost facute publice de familie in ianuarie 2016. In poze apare regele, alaturi de Regina Ana, care a murit in vara anului trecut.

Potrivit Normelor Legale ale Casei Regale a Romaniei, semnate de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, succesiunea la titlul de Rege sau de Regina este foarte clar stabilita, neputand fi subiect de disputa.

In documentul intrat in vigoare la 30 decembrie 2007, scrie Evenimentul Zilei, data aleasa simbolic, 60 de ani de la abolirea Monarhiei, se spune:
”Seful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment. Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ.”

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro