Doliu in teatrul romanesc! Aimee Iacobescu a murit!

Aimee Iacobescu a murit. Actrita s-a luptat cu cancerul in ultimii ani si a murit la varsta de 71 de ani.

Era una dintre marile doamne ale teatrului romanesc. A jucat zeci de roluri in piese si filme, dar Aimee Iacobescu va ramane in inimile iubitorilor de film cu rolul Domnitei Ralu, din seria filmelor cu haiduci, potrivit Antena3.ro.

Aimee Iacobescu marturisea intr-un interviu din Jurnalul National ca s-a nascut de fapt in noaptea de 23 iunie, lucru cunoscut doar de familie si apropiati. Artista si fratele sau geaman, Dorel, s-au nascut in noaptea de Sanziene, in 1946, in localitatea Unguriu, judetul Buzau, dar in acte a fost declarata data nasterii 1 iulie.
loading...
Debutul in teatru a avut loc la varsta de 16 ani, cand a jucat in spectacolele ”Alizuna” de Tina Ionescu Demetrian si ”Adam si Eva” de Aurel Baranga. In acea perioada, a liceului, a avut loc intalnirea providentiala cu regizorul Sica Alexandrescu, care o remarcase la un festival scolar de recitari, unde a fost premiata. In anul 1963 el i-a dat primul rol pe scena Nationalului, in piesa ”Adam si Eva”.

”Tata nu a fost de acord sa ma fac actrita. Imi spunea ca voi muri de foame cu meseria asta”, spunea artista in interviu.

Si totusi, ambii frati au dat examen la actorie si au fost admisi. ”Dorel intrase initial la Politehnica, dar regizorul Alexandru Finti l-a convins sa se prezinte la examen la teatru. Nu i-a spus tatei din prima ca a reusit, dar cand a aflat, i-a promis ca dupa ce termina facultatea o sa urmeze alta, care sa-i aduca o meserie mai bine platita”, isi amintea actrita Aimee Iacobescu.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro