CARMEN STANESCU A MURIT.

Doliu in teatrul romanesc! Actrita Carmen Stanescu a murit, joi (12 aprilie), la varsta de 92 de ani. Ultimele luni din viata indragitei artiste au fost un chin. Ajunsa la o varsta inaintata, aceasta nu mai putea sa mearga pe picioarele ei.

Actrita a fost o emblema a teatrului si a filmului romanesc. Carmen Stanescu a murit acasa, in somn, dupa o boala lunga. Era casatorita cu actorul Damian Crasmaru (87 de ani). Aceasta debutat in 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna, in „Fratii Karamazov”.

De-a lungul carierei sale, Carmen Stanescu a avut ocazia sa joace cu cei mai cunoscuti actori ai teatrului romanesc. In ultimul an din viata, Carmen Stanescu a ramas invalida. Ea a avut o gonartroza, o afectiune cronica a genunchiului, care i-a limitat mobilitatea. Actrita nu se mai putea ridica din pat si avea nevoie sa fie ingrijita de altcineva.
loading...
In trecut, Carmen Stanescu a fost campioana la atletism, la suta de metri, dar a practicat si alte sporturi, precum tir. Ea a absolvit Conservatorul Regal de Muzica si Arta Dramatica, promotia 1944-1948, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu. Ultimul ei proiect dateaza din 2010, filmul documentar “Maria sa, Birlic”, unde a interpretat propriul rol. La TNB a jucat ultima oara in 2004, in “Egoistul”, in regia lui Radu Beligan.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro