RAZVAN BOTEZATU A RECUNOSCUT!

Razvan Botezatu nu se mai ascunde si recunoaste ca este gay. Fostul prezentator a avut curajul sa se confeseze, indiferent ca va fi judecat de unii oameni. Totusi, odata cu asumarea publica a faoptului ca este gay, Razvan Botezatu este decis sa si lupte pentru ca oamenii care au alte inclinatii fata de majoritate sa fie acceptati in societate, asa cum ar fi si normal.

”Vreau sa aflati asta de la mine si nu din alte parti! Unii dintre voi ar putea spune: „Si ce este nou?”. Altii s-ar putea sa nu fi stiut sau sa nu „suspecteze”. Poate va veti intreba: trebuie inca sa mentionezi genul in 2019? Cred ca da! Sigur, in anii trecuti s-au intamplat multe in ceea ce priveste acceptarea, dar suntem inca departe de normal. Aceste cuvinte nu ar trebui sa se refere la propria mea iesire personala, ci la cat de important este sa intelegem oameni care sunt diferiti de noi si luandu-ne ca fiind diferiti de la sine inteles”, a marturisit pentru Wowbiz.ro, Razvan Botezatu.

”Am fost agresat atat fizic cat si verbal doar pentru ca unii presupuneau ca as fi gay. Am fost impins de multe ori, etichetat si pus la zid. Au fost multe nopti in care am plans. Observatiile homofobe se fac mereu… „Asta e gay!” – o sentinta pe care am auzit-o din nou si din nou, chiar de la oameni apropiati de mine. Si sincer… nu-mi pasa. Cred ca sunt liber sa iubesc pe cine vreau eu… si cred ca nimeni nu are dreptul sa judece!”, a mai spus Razvan Botezatu, cel mai bun prieten al Biancai Dragusanu.

Botezatu stie ca in momentul in care isi asuma public ca este gay, va avea de suferit, dar este convins ca exemplul lui poate schimba ceva: ”Presupun ca nu trebuie sa va explic ca faptul de a fi homosexual nu este o alegere. Ne-am nascut hetero- sau homosexuali. Noi alegem doar cum sa ne descurcam. Recunosc: am fost speriat multi ani. Ca prezentator de televiziune am fost incurajat sa fiu eu insumi. Tin sa marturisesc ca m-a inspirat Ellen DeGeneres in decizia mea de a face public acest lucru intim despre mine. Imposibil sa nu o stiti… Ellen a recunoscut ca este lesbiana in 1997, in timpul unei aparitii la „The Oprah Winfrey Show”. Imediat a aparut pe coperta revistei Time, cu titlul: „Da, sunt gay”. Oprah a fost extrem de criticata la acea vreme ca a sustinut aceasta orientare, iar Ellen a fost data afara din cadrul televiziunii in care a lucrat, iar trei ani nu a avut niciun job. Si nu s-a lasat, nu a cedat. Acum e cea mai iubita prezentatore TV din lume. Si sunt multi care au avut curaj sa traiasca liberi… Elton John, Ricky Martin, Zachary Quinto, Anderson Cooper si multi altii. Sunt si in Romania barbati care au marturisit public ca sunt GAY. Imi apreciez intimitatea si stiu ca o deschid cu aceste linii, ca voi deschide Cutia Pandorei. Puteti sa pariati ca voi fi speriat de ce va urma… si de cati oameni vor mai ramane langa mine cand aceste declaratii vor deveni publice. Dar voi trai cu consecintele. Voi trai alaturi de oamenii care ma accepta, voi trai alaturi de cei pentru care o prietenie nu se masoara in felul in care alegem sa ne traim dragostea. E adevarat, imi asum ca voi fi injuurat, ca voi fi ironizat si privit altfel. Dar, am decis sa explic tuturor cine sunt eu cu adevarat. Am decis sa nu ma mai ascund, am obosit sa port masca unui heterosexual. Sunt gay si cu asta basta. Sunt gay, si ce daca nu sunt altfel? Nu sunt tot Razvan Botezatu? Schimbarea de care vorbim are loc dior in intimitate, in rest sunt acelasi om. Doar ca nimeni nu ar trebui sa judece ce facem in momentul in care ne manifestam iubirea. Ma simt eliberat ca nu mai trebuie sa ma ascund”.

loading...
”Cu cat imbatranesc, cu atat inteleg mai mult despre mine si despre lupta care, probabil, o voi duce pentru tot restul vietii. Pentru ca suntem departe de a intelege si a accepta. Nu este lupta mea personala, ci lupta fiecarui om care are sentimente. Si nu mai vreau sa ma ascund. Cred ca am reusit sa intru in sufletul oamenilor prin alte criterii, nu aprin ceea ce fac eu in intimitate… Este pur si simplu o parte din mine si atat. Trebuie sa aduc aminte tuturor un lucru insa! Fiti deschisi! Deschisi pentru persoane care sunt diferite fata de tine. Unicitatea este ceea ce ne face deosebiti. Si nu asta face viata interesanta…„, a mai declarat Razvan Botezatu.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro