Fetita lui Laurette, victima rasismului!

Laurette nu scapa de probleme! Fetita ei, Serena, a avut parte de o experienta foarte neplacuta la scoala, fiind batuta cu salbaticie fiind victima a rasismului.

Atindehou Innocencia Laurette, una dintre cele mai wow tinere creole de la noi, a postat pe retelele de socializare un mesaj absolut cutremurator. Este vorba despre fiica ei, care a trecut printr-o durere de neimaginat.

Fiicei sale, Serena, i-a fost spart un dinte de catre un coleg de clasa. Laurette sustine ca scoala in care fetita invata nu a luat masuri. Totodata, sustine faptul ca fetita este tratata urat pentru ca este de culoare.

”Toata copilaria mea, si mai apoi adolescenta au fost umbrite de rautatile colegilor de scoala legate de culoarea pielii mele. Am sperat ca odata cu trecerea la democratie, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea catre Vest, cu evolutia sociala, aceste lucruri vor disparea. Discriminarea rasiala in Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din pacate, copila mea traieste acelasi scenariu pe care si eu l am suportat cand aveam varsta ei. Pentru ca este de culoare. Pentru ca scoala in care invata NU ia masuri. Pentru ca parintii copiilor care o jignesc si o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate. Pentru ca violenta este, practic, una din materiile care se “ preda” cu brio in scolile din Romania. Joi , fetitei mele i a fost sparta dantura de catre un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusa Serena de catre acest copil a fost tolerat de scoala, plangerile mele ai fost considerate “rasfat tv”.

loading...
Astazi ma vad nevoita sa cer public doamnei ministru a Invatamantului sa ne faca dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mama singura .Copilul meu nu trebuie batut, scuipat, batjocorit doar pentru ca are o alta culoare a pielii. Sunt o mama singura si lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci si cu o mentalitate extrem de primitiva. Scoala nu face nimic pentru a mi proteja fetita. Pentru ca daca ar fi facut, nu ajungeam in situatia de a o aduce acasa mutilata de acelasi coleg care in timp a mai lovit o de nenumarate ori. Poate ca orice mama ar fi avut instinctul de a calca in picioare tot in jur in acel moment in care si a vazut copilul plin de sange si cu dintisorul spart .Dar, in ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi am stavilit impulsul si am incercat sa imi caut dreptatea la conducerea scolii. Care musamalizeaza intregul incident. Asa ca cer public doamnei ministru, dascal la randul ei, sa mi ajute fetita. Sa i spuna dansa ca scoala nu inseamna numai batai si jigniri, ci este locul in care va invata sa scrie, sa socoteasca, sa rada, sa respecte, sa pretuiasca, sa iubeasca, sa isi faca prieteni si sa isi aminteasca, peste ani, cu drag si nostalgie de “doamna” ei. Va rog nu mi schingiuiti sufletul copilei mele doar pentru ca s a nascut mulatra”, este mesajul postat de Laurette pe retelele de socializare.
Mai mult decat atat, ne-a dezvaluit Laurette, lucrurile acestea se intampla de prea mult timp. ”De trei zile plang. Nu pot sa cred ca in Romania anului 2019 inca mai exista oameni care cred ca rasismul este o varianta in a comunica. Parintii respectivului copil, cel care i-a spart dintii Serenei, nici macar nu si-au cerut scuze. Li se pare normal si amesteca lucrurile. Mi-au replicat ca sunt vedeta, ca ma victimizez. Dar aici nu este vorba de mine, este vorba de un copil. Care, din intamplare, nu este 100% alb, este mulatru. Dar este un copil, un om si este calcat in apicioare pentru ca este cosiderat diferit. Reclamatiile mele au ramas fara ecou, tot spun ca este agresata, dar degeaba. Scoala la care este, scoala 164 – Panduri nu a luat nicio masura pentru a preveni, pentru a proteja un copil pentru ca este ”de culoatre”, pentru ca este fiica mea. O sa ma adresez Consiliului National de Combatere al Discriminarii, daca acestia nu se vor sesiza singuri. Inchipuiti-va cum este sa iti vezi copilul cu dintii rupti pentru ca e… diferit”, ne-a spus, in exclusivitate, Laurette.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro