Ce decizii a luat Andreea Mantea din cauza pandemiei de coronavirus

Stabilita de mai mult timp la Istanbul, pentru filmarile la ‘Puterea dragostei’ (Kanal D), Andreea Mantea ne-a povestit care este starea de spirit in Turcia, in contextul pandemiei de coronavirus. Frumoasa bruneta ne-a dezvaluit ce masuri de protectie a luat, cum si-a organizat viata alaturi de fiul ei, David, in aceasta perioada si la ce planuri a trebuit sa renunte.

Andreea, cum e atmosfera in Turcia, in contextul in care incep sa apara cazuri de COVID-19 si acolo?

Atmosfera in Turcia este destul de ok, lumea nu este foarte panicata, poate si datorita faptului ca inca nu sunt foarte multe cazuri confirmate, pana la acest moment cand acord acest interviu. Aseara, am iesit sa cumpar ceva si era un mic haos creat, in cateva supermarketuri. Am vazut ca era coada, multe masini, faceau multe cumparaturi, lucruri care m-au speriat putin, deoarece nu acesta este comportamentul de consum al oamenilor de aici. Am urmarit si canelele de stiri, de aici, din Turcia. Atat cat am putut sa inteleg, cei avizati ii sfatuiau pe toti sa nu intre in panica si sa urmeze sfaturile medicilor. Deja au inceput sa se inchida multe scoli.

Dar tu si baietelul tau cum sunteti? Ai luat vreo masura pentru protectie?
Da, sigur ca da, l-am retras pe David de la gradinita, inca de la primele zvonuri cu privire la aceasta situatie. Ulterior hotararii mele s-au inchis mai multe scoli si gradinite. O parte dintre ele au intrat in vacanta – vacanta din aprilie s-a reprogramat pentru acum. Si masuri de protectie luam: nu iesim decat daca este absolut necesar, nu mergem in zone aglomerate. Stam in casa sau pe balcon. Si atunci cand iesim din casa, purtam masca. Dezinfectam totul. Si inainte de aceasta situatie acordam o mare atentie igienei.

loading...
Ce se intampla la supermarketurile din Turcia? Ti-ai facut provizii?
Se tot anunta la televizor sa nu se instaureze panica, dar este coada la market, indiferent de perioada zilei. Aici este si alta densitate a populatiei…

Ti-a schimbat pandemia de coronavirus vreun plan? Aveai de gand sa calatoresti, ti-a dat planurile, programul peste cap in vreun fel?
Mi-am schimbat toate planurile, atat evenimentele personale, cat si profesionale, vacantele. Am oprit totul. Trebuie sa intelegem cu totii ca trebuie sa fim prudenti, responsabili. Masurile luate sunt pentru a combate aceasta pandemie; ar trebui sa fim uniti si ar trebui sa incercam sa ne respectam, sa nu mai aratam cu degetul. Sa ne acceptam, sa fim constienti de raul pe care am putea sa il facem involuntar persoanelor dragi.

S-a pus vreo clipa problema sa te intorci in Romania?
Ma numar printre oamenii care respecta sfaturile celor avizati din domeniu. Nu este urgent sa calatorim, si atunci de ce sa o facem, daca am fost rugati de autoritati sa nu o facem, spre binele nostru? Nu intentionez sa calatoresc pana cand nu vom primi acordul si confirmarea ca totul este bine si ca lucrurile au intrat in normal.

sursa: viva.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro