Benone Sinulescu a murit.

Celebrul artist Benone Sinulescu a murit!

Benone Sinulescu a murit. Vestea trista a fost data astazi, 18 noiembrie. Artistul avea probleme grave de sanatate de cateva luni.

In data de 8 iulie, fostul impresar al artistului, Ionut Pavel, anunta ca artistul ajunsese in stare grava la spital, dupa ce a fost gasit inconstient in casa lui din judetul Arad. Familia cantaretului decidea la momentul respectiv ca acesta sa fie dus la un centru paleativ, in loc sa fie tratat intr-un spital de specialitate.

„ Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgenta, ci in clinica de ingrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinica ce nu are conditiile necesare unei evaluari medicale adecvate pentru starea lui medicala din acest moment (RMN sau Electroencefalograma) si unde se asteapta „momentul de final” al artistului. O sursa din cadrul clinicii a spus ca moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricand in urmatoarele zile ,” declara Ionut Pavel, pentru TVR.

„Nea Beni”, dupa cum era cunoscut de apropiati, s-a nascut pe 24 mai 1937, in Siriu, judetul Buzau. Potrivit site-ului care ii poarta numele, la varsta de18 ani Benone Sinulescu avea primele inregistrari radio. In anul 1956, artistul a inregistrat „Straina mamei, straina”, „La Lenuta sub cerdac” si „In muntii Buzaului”.

loading...
Potrivit bestmusic, Benone Sinulescu a facut parte din orchestra „Barbu Lautaru” a Filarmonicii de Stat „George Enescu”.

In 1999 cantaretul incepea colaborarea muzicala cu trupa „Ro-Mania”, considerat cel mai bine vandut grup etno-dance din Romania acelor ani.

„Am efectuat in decursul carierei peste 2.000 de turnee, atat in tara cat si peste hotare. Din tarile nordice (Norvegia, Finlanda), in cele estice europene (Rusia, Bulgaria), iarasi in cele nordice (Suedia, Danemarca), apoi in cele din Europa Centrala si vestica: Germania, Olanda, Italia, Anglia, Austria, Spania, Portugalia, am cantat pentru iubitorii de folclor din Europa, Asia, America- Statele Unite ale Americii si Canada”, spunea Benone Sinulescu, potrivit site-ului care ii poarta numele.

„Am avut privilegiul si bucuria sa cant pe aceeasi scena cu Maria Tanase, Maria Lataretu, Ioana Radu, Ion Luican, Irina Loghin, Rodica Bujor, Mia Braia, Alexandru Grozuta, Gheorghe Zamfir, Stefan Lazarescu; am cantat, de asemenea, sub bagheta celor mai mari dirijori ai tarii: Victor Predescu, Nicu Stanescu, Sile Dinicu, Ionel Budisteanu, Nicusor Predescu, Paraschiv Oprea, Gheorghe Zamfir, Florian Economu si a multor altora”, puncta Benone Sinulescu.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite si indelungata activitate artistica”.

Pe 29 noiembrie 2002, presedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea nationala Serviciul Credincios clasa a III-a, pentru crearea si transmiterea talentelor lui si daruirea a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala.

De asemenea, pe 7 februarie 2004 a primit si Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, Categoria D pentru „Arta Spectacolului”, ca semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ, pe care l-a pus in slujba artei scenice si a spectacolului.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro