What’s Up, facut praf de un cunoscut prezentator din Romania! Cantaretul le-a tras teapa organizatorilor: „Domnule “artist” …”

Devenit cunoscut dupa ce a cantat cu Andra, What’s Up s-a bucurat de succes. In prezent, artistul are spectacole fara numar, insa acest lucru a devenit deja o problema, caci nu mai poate sa le onoreze.
What’s Up a intrat in colimatoriul lui Dan Fintescu, care s-a suparat pe cantaret dupa ce nu si-a respectat promisiunea de a veni la un spectacol organizat pe o partie din Romania. Pe langa asta, artistul nu s-a prezentat nici intr-o emisiune, caci nu a reusit sa se trezeasca dimineata.
what s up
Aceste lucruri l-au facut pe moderatorul tv sa se indoiasca de profesionalismul lui What’s Up, care nici macar nu s-a deranjat sa anunte ca nu-si va respecta promisiunile.
„Industia asta muzicala a noastra este una cu oameni extrem de delicati. Acesta este un lucru laudabil. Rufele murdare se spala in familie. De felul meu sunt un mare admirator al bunelor maniere, insa nu atunci cand ele permit unor non-valori sa profite de pe urma lor. M-am exprimat raspicat atunci cand am simtit ca este nevoie (cazul Florin Grozea vs. Mihai Pocorschi, articole despre DJ, povesti despre MC) si nu voi inceta sa fac lucrul acesta, fara sa-mi pese daca pe la evenimente vor exista din ce in ce mai multi oameni din industria asta care ma vor ocoli. Astazi as vrea sa va povestesc despre baiatul asta de-si spune What’s Up.

Cine e el, scuzati-mi ignorata de om care se invarte prin muzica romaneasca de 14 ani, nu stiu. A aparut pe radio anul acesta, impreuna cu alti cativa baieti. Eu le spun strofari. Oameni care n-au avut niciodata o piesa singuri, dar care apar pe cantecele altora. Pe multe cantece ale altora. Producatorii n-au incredere sa lanseze melodii 100% cantate si atunci baga o strofa-doua de rap pe undeva, ca sa rupa piesa. Solutia nu au inventat-o ei, se poarta prin muzica mondiala de ani buni. Diferenta dintre ei si noi este ca, de obicei, la ei strofele de rap apartin unor nume foarte mari, care dau greutate piesei prin aportul lor de imagine. La noi, fara sa-mi pot explica exact de ce, treaba asta nu se poarta. Poate rapperii consacrati sunt prea scumpi, poate prefera sa isi lanseze piese singuri… Ma rog. Nu asta este ideea. Astfel au aparut baietii astia, pe care nu-i stie nimeni, dar apar in toate piesele cu cate-o strofa-doua, unele cam schioape intre noi fie vorba.

Traseul unui strofar este simplu. Azi o strofa pe piesa unui artist mare, maine pe a altuia, ti se aude numele la radio, apari in clipuri, devii cunoscut si apoi lansezi primul tau single. Cazul cel mai cunoscut se numeste Pitbull. Ok. Inapoi la oile noastre. Voi avea imensa neobrazare de a ma adresa direct artistului in cauza in randurile urmatoare, insa v-as invita sa cititi si voi ce am a-i spune.

Stimate domnule What’s Up,

Nu am avut placerea de a va cunoaste niciodata, desi mi-as fi dorit lucrul acesta. Nu din vreo stima deosebita pe care v-o nutresc, ci pentru ca ieri ar fi trebuit sa va aflati la Winter Kiss Predeal pentru a sustine un mini-concert pe partia Clabucet si pentru un interviu in direct la radio. Aceasta aparitie era una universal-benefica. Oamenii de pe partie se bucurau de cateva minute de muzica, ascultatorii primeau vesti despre un artist difuzat la radio, iar Dumneavoastra ati fi avut ocazia sa va auziti la radio, aparand pe pagina de facebook si pe site-ul acestui post de radio.

Aparitia Dumneavoasta a fost stabilita cu vreo doua saptamani in urma, confirmata si reconfirmata. Faptul ca nu ati ajuns ieri poate fi cauza unui sir de intamplari nefericite, dupa cum sustin cei care va reprezinta. Nu zic nu, nu vreau sa fiu nedrept. Cu toate acestea, sa pleci spre Predeal cu doar doua ore si jumatate inainte de ora programata intr-o zi in care toata lumea stie ca traficul pe Valea Prahovei este infernal, s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie. Fara sa fiu Hercule Poirot (asta este un detectiv din romanele Agathei Christie, nu personajul francez de desene animate cum sunteti tentat sa credeti) si cu ajutorul unei intamplari, am confruntat informatiile pe care le primeam de la Dumnevoastra cu realitatea si as vrea sa va spun ca nu prea se pupa. In sensul in care o masina in care se aflau doi colegi de-ai mei a pornit de la Sinaia spre Predeal la cam 30 de minute dupa ce reprezentantii Dumneavoastra imi spusesera ca v-ati fi aflat in acea localitate, deplasandu-va in aceeasi directie. Acea masina a ajuns cu aproape o ora inainte ca Dumneavoastra sa fiti zarit intamplator in Predeal de alti colegi de-ai mei. Sunt sigur ca pana si Dumneavoastra va puteti folosi cunostintele de aritmetica pentru a constata nulitatea valorii de adevar a afirmatiilor ce mi-au fost transmise.

Precedentul, stimate domnule What’s Up, s-a creat, in ceea ce priveste Kiss FM, acum vreo cateva saptamani. Cand, invitat la Cronica Carcotasilor impreuna cu Amna, Dumneavoastra ati uitat sa va treziti. Poate ca nu stiti, insa matinalurile, oricat de crunte ar fi pentru artisti prin ora de trezire, reprezinta punctul de maxima audienta al unui radio. Adica atunci v-ar fi ascultat foarte, FOARTE multi oameni. V-as atrage de asemenea atentia asupra unui alt detaliu: sunteti singurul artist care anul acesta a reusit performanta de a nu ajunge la programarea de la Winter Kiss. Cine au fost prostii punctuali? Pai… nume mici ale industriei, nume nedemne de a fi mentionate in acelasi articol cu al Dumneavoastra, nume precum: Voltaj, Elena Gheorghe, Corina, DJ Sava & Raluka. Niste neica nimeni cu hituri multe pe radio. Niste terchea-berhcea care stiu cum se fabrica si, mai ales, cum se mentine succesul. Evident ca oamenii acestia nu se pot compara cu imensa Dumneavoastra cariera care include 3-4 strofe pe niste piese care nu va apartin.

As vrea, de asemenea, sa va aduc la cunostinta faptul ca in industrie sunteti admirat pentru felul dezinvolt cu care va bateti joc de oameni. Artiste care se plang pentru ca uitati sa ajungeti la concerte, fosti impresari care au renuntat sa va reprezinte pentru ca isi faceau firma de rusine avand in portofoliu numele Dumneavoastra, iar lista poate continua. Pentru ca ei au tacut in public pana acum, le voi respecta discretia si nu le voi pomeni numele. Dumneavoastra, insa, stiti foarte bine despre cine vorbesc.

Desigur ca felul in care alegeti sa va dezvoltati cariera va apartine in totalitate. Tocmai din acest motiv nu va voi tine aici o lectie de profesionalism. Va voi povesti, insa, despre politete. Politetea omului care, atunci cand greseste, isi cere scuze. Nu printr-un sms trimis de nu-stiu-ce-fata-care-lucreaza-nu-stiu-unde. Ci personal. Cu vocea din dotare. Eu asa procedez daca o fac de oaie. La fel a procedat si artistul care v-a intovarasit ieri. Se pare ca Dumneavoastra nu socotiti de cuviinta sa risipiti din cuvintele atat de pretioase pe un biet DJ de radio. Nu-i problema. Am eu destule vorbe despre amandoi, dupa cum puteti vedea.

Inchei aici, dorindu-va tot binele din lume, multa sanatate in 2014 ca despre cariera Dumneavoastra nu cred sa mai auzim foarte mult timp de-acum incolo. Eu unul va asigur de faptul ca de-acum incolo va voi trata la fel cum ati ales Dumneavoastra sa ma tratati pe mine: va voi ignora in totalitate. Imi invit colegii de breasla sa faca acelasi lucru, ca mai mult nu meritati. Iar cand radiourile nu mai vorbesc despre un cantaret, el se poate apuca linistit de pictat, de tuns iarba sau barba, sau de remaiat ciorapi. Ii invit si impresarii din Romania sa va trateze cu aceeasi seriozitate cu care alegeti Dumneavoastra sa tratati evenimentele contractate de ei in numele Domniei Voastre.

Pe Maria Sa publicul ce citeste aceste randuri nu-l rog nimic. Pentru ca publicul judeca intotdeauna drept, domnule “artist”.”, a scris Dan Fintescu pe blogul lui personal.

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns