Lovitura grea pentru Andra! Cantareata a fost interzisa la TV – Afla de ce

Videoclipurile „Va fi bine” (Andra) si „Asa, si!” (trupa Vunk) au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune printr-o decizie luata, joi, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), din cauza ca aceste clipuri contin plasare de produse fara a fi mentionat acest lucru.
andra
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, videoclipurile „Va fi bine” (Andra) si „Asa, si!” (trupa Vunk).
Consiliul a primit mai multe sesizari potrivit carora cele doua videoclipuri contin plasare de produse fara a fi mentionat acest lucru. Potrivit sesizarilor, in videoclipul „Asa, si!” (trupa Vunk) se face reclama la Clinica Medlife, Mike’s Pub, 55 Jaz Music, Heineken, iar in videoclipul „Va fi bine” (Andra) se face reclama la vopsea Garnier, cafea Jacobs, Free Way Cola.

Membrii CNA au constatat ca sesizarile sunt intemeiate si ca in aceste cazuri a fost incalcat articolul 31, aliniatul 4, litera c si alineatul 5 din Legea audiovizualului, potrivit caruia „Programele care contin plasare de produse trebuie sa indeplineasca cumulativ cel putin urmatoarele conditii: c) sa nu scoata in evidenta in mod exagerat produsele in cauza. (5) Programele in care sunt inserate plasari de produse trebuie sa cuprinda informatii clare privind existenta acestora, fiind identificate corespunzator atat la inceput, cat si la sfarsit, precum si la reluarea dupa o pauza publicitara, astfel incat sa se evite orice confuzie din partea telespectatorului”.

Cele doua videoclipuri au fost difuzate la mai multe televiziuni muzicale, la unele dintre acestea produsele din respectivele clipuri fiind blurate.

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns